Praadpaal

Cranenbosch

Praadpaal

Toch wel dapper dat de huidige wethouder Wonen zich zo afzet tegen degene die hij opvolgde. "U mag blij zijn dat dit niet onder mijn voorganger gebeurt. Dan had u 100 woningen gehad en nu krijgt u maar zes hele mooie kavels." Hij sprak over het langlopende dossier Cranenbosch rondom de oude kassen van Strooper aan de Rustenburgerweg. Die zullen, nu de raad er akkoord mee is gegaan, gesloopt worden. Dan komt er in plaats van die 4 bunder aan kassen dus een stukje lintbebouwing voor terug, en een grote grasvlakte.
Hulde, zou je zeggen, maar zo ging het toch weer niet. De partijen buitelden over elkaar heen met allemaal het verwijt dat de wethouder zich niet aan de regels had gehouden. Het voorstel was plompverloren op de raadsagenda geplaatst, en "Dat had nooit gemogen, wethouder!" Het had namelijk eerst in een commissie besproken moeten worden, zo hoort dat nu eenmaal. Wie overigens die commissievergaderingen wel eens bij woont, die weet dondersgoed dat een voorstel daar regelmatig zonder discussie goedgekeurd wordt. Dat zou in dit geval ook best zo gegaan kunnen zijn, want erg veel tegengas werd er in de raad niet gegeven. Behalve dan dat de procedure niet goed was verlopen, maar het lijkt toch wat overdreven om te willen proberen om op elke langssukkelende slak zout te leggen. Zoals nu dus.

Nou is het natuurlijk best een verademing dat die kassen eindelijk gesloopt gaan worden, het aanzien langs de Rustenburgerweg zal er een stuk van opknappen. Die sloop had dus al in 2009 moeten gebeuren, en als dat gelukt was had er bijkans een complete extra woonwijk ontstaan – met als resultaat dat de lintbebouwing in dat geval volledig was verdwenen. Maar de ontwikkelaar van toen is failliet gegaan, misschien wel moe van alle protesten die hij op zijn bordje moet hebben gekregen. Die zijn er nu helemaal niet geweest, hooguit dat een paar mensen zich bezorgd afvroegen of het schaatsbaantje annex evenemententerrein nu ook bebouwd zou gaan worden. Toen die zorgen weggenomen waren, was ook elk verweer verdwenen. Onder de bevolking van 't Kruis, maar ook onder de raadsleden.
Maar ja, die konden moeilijk anders. Als de wethouder zo duidelijk stelt dat de raad erg blij met hem moet zijn, dan zijn ze dat ook natuurlijk…

Praadpaal

Samen koken en eten in de Anbouw

[NOORD-SCHARWOUDE] Samen eten verbindt. Het is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Of elkaar beter te leren kennen.

Alleenstaanden of alleenwonenden zijn woensdag 1 november welkom bij het Kook- en Eetcafé in de Anbouw aan de Dorpsstraat 610 in Noord-Scharwoude. Samen met een aantal gastvrouwen wordt een drie gangen menu bereid.

Deelnemers zijn van harte welkom van 16.15 uur tot 18.30 uur in de Anbouw. Deelname kost 7,50 euro. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk twee dagen tevoren via 0226-318050 of langedijk@wonenpluswelzijn.nl.