Slaapstad

Velserbroek. Waar meer gebeurt dan alleen slapen. Marcel Akerboom staat er middenin en houdt u wakker met zijn (B)Akerpraatjes.

Een column over Velserbroek, tja. Wat valt er nou te melden over Velserbroek? Velserbroek is het tegenovergestelde van New York: The city that never sleeps. Velserbroek is het dorp dat maar niet wakker wil worden.

Lekker rustig en overzichtelijk zou je denken. Zestienduizend inwoners, volgens Wikipedia, maar er gebeurt nooit wat. De laatste keer dat Velserbroek het landelijke nieuws haalde is elf jaar geleden, toen een windhoos tekeerging in het dorp. De beroemdste inwoner is Frank Snoeks, de hopelijk intussen gepensioneerde voetbalcommentator.

Toch, er valt nog wel wat te melden over het dorp. Over de busbaan die al acht jaar ongebruikt lelijk ligt te wezen aan het eind van de Dammersboog of over het gebrek aan restaurants en cafés. Maar ook over het jaarlijkse stratenvoetbaltoernooi of over ons eigen recreatiestrand aan de Westbroekerplas. En vooral over de verkeersdrempelterreur in Velserbroek. Genoeg inspiratie dus om Velserbroek wakker te schudden!

Marcel Akerboom