Columns

Columnist:

Vincent Bijlo

Kromme Rijn Festival

"Je moet niet zo lelijk over Odijkers schrijven, want als je aan Odijkers komt, kom je aan mij, en wil je een biertje?" Roept een man in mijn oor.

Columnist:

Vincent Bijlo

De beuk erin...

Hij staat roerloos en kaal in de koude zondagmiddag. Hij wacht zoals alleen bomen kunnen wachten. Zo staat hij hier in Amelisweerd elk jaar, met zijn lege takken als verlangende armen uitgestrekt naar de lente.

Bianca Snel

Boeren 'jongens'

In de klas van mijn zoon zitten een paar boerenzonen. Hun leven staat zo ver van dat van ons maar toch ook zo dichtbij. Wonend in Nieuwland krijgt mijn zoon hier toch maar mooi wat van mee.

Bianca Snel

Hooglands feest

Ik ben Bianca Snel, 39 jaar. Ik woon in Nieuwland samen met mijn vriend Carlo en ons samengestelde gezin. Samen hebben we 6 zonen die deels bij ons wonen. De komende tijd zal ik jullie meenemen in het leven in Amersfoort Noord via mijn colums. Ik heb er zin in!

Columnist:

Redelijk Getikt

Ottexit

Brexit werd al snel een gevleugelde term, nadat Groot-Brittannië het 'wijze' besluit had genomen om de EU de rug toe te keren. Terwijl  Europa lange tijd een Grexit boven het hoofd hing, werd het opstappen van de Britten verrassend wél realiteit.

Columnist:

Vanaf de Wal

Verontwaardiging zoekt aanleiding

Er is een tijd geweest dat de mensen voor hun verontwaardiging een echte aanleiding nodig hadden. Als er iets heel ergs gebeurd was door een enorme stommiteit of nalatigheid of schanddaad van een persoon of instantie.