Amersfoorters lopen loodzware Marathon op de Chinese Muur voor goede doel.

02-04-2019, 17:06 | Lezersnieuws | Danny

Op 1 mei 2019 willen Jan Steenbeek, Ron van Burgsteden, Rinie Merkenij en Danny Kok (allen uit Amersfoort) de marathon gaan lopen op de Chinese Muur. Marloes Verkleij, Ria Steenbeek, Judith Dibbet en Gerard van Marwijk gaan de 5 km doen.

Goed doel
Ze  hebben een goed doel gekoppeld aan hun uitdaging en gekozen voor het Toon Hermans Huis Amersfoort. Het Toon Hermans Huis is een Centrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker. Ze bieden psycho-oncologische zorg en activiteiten voor het vinden van een nieuwe balans. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook als je een naaste bent. Je kan zonder afspraak binnenlopen voor een vrijblijvende kennismaking. Ze kennen geen wachtlijst en hun zorg is voor iedereen toegankelijk, ook als de zorg buiten de verzekering valt.

Shirtsponsor
Op zondag 24 april hebben ze van hun shirtsponsor (Sushi Today Amersfoort)  supermooie shirts overhandigd gekregen. Op dit shirt zijn diverse kenmerkende gebouwen van Amersfoort te zien, zeven van de acht lopers wonen immers in Amersfoort. Het ontwerp is het zelfde als wordt gebruikt voor de marathon van Amersfoort later dit jaar. Organisator Mik Borsten heeft hier goedkeuring voor gegeven daar alle 4 de marathonlopers ook lid zijn van de gezelligste loopclub van Amersfoort; loopnu.nl waar Mik tevens 1 van de trainers van is.

Voorbereiding
Ze zijn al diverse maanden in training, dus veel in de sportschool voor de benen en kuiten met het oog op de vele trappen. Tevens hebben ze o.a. getraind in Landgraaf op de grootse trap van Nederland en op de trappen bij het Maarnse Zandgat.

Wat bereik je met een bijdrage aan het Toon Hermans Huis?
Als je een bijdrage stort op rekening van Toon Hermans Huis Amersfoort dan draag je bij aan een fantastisch doel, dat voor veel mensen die met kanker te maken krijgen ondersteuning biedt. Maak je bijdrage over op rekeningnummer NL92 ABNA 0466 9422 57 t.n.v. Stichting Vrienden Toon Hermans Huis Amersfoort, onder vermelding van GWCM2019. Wij zijn je heel erg dankbaar!

Verloting loopshirts
Je dingt dan ook mee naar één van onze prachtige loopshirts, die wij na de marathon zullen verloten. En dat is een echt collector item, er zijn er namelijk maar 10 van gemaakt!