Goflex en Aventus starten vernieuwde MBO niveau 4 opleiding Elektrotechniek

06-06-2019, 13:03 | Lezersnieuws | Jolanda

Vanaf september 2019 start Goflex in samenwerking met Aventus in Apeldoorn de opleiding Technicus Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen. Een vierjarige mbo niveau 4 opleiding volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL).

Directe instroom op niveau 4
Het is uniek dat deze mbo BBL-opleiding direct op niveau 4 wordt aangeboden. In de Beroeps Begeleidende Leerweg volgen studenten normaal eerst een tweejarige mbo niveau 3 opleiding, gevolgd door een tweejarige mbo niveau 4 opleiding (specialisatie). Het grote voordeel van deze vorm is dat er geen tussentijdse examens zijn en er dus direct naar het eindniveau gewerkt wordt. Daarmee wordt het ook makkelijker om de opleiding versneld uit te voeren. De opleiding start met een kleine klas, een selecte groep studenten komt hiervoor in aanmerking.

Opleiding met extra’s
Elke leerling start met de 10-weekse Goflex Bootcamp voor de basiskennis op het gebied van elektrotechniek, gereedschappen, materialen en veiligheid. Daarna, tijdens het leerwerktraject zorgt Goflex voor extra verdiepende en verbredende praktijk- en persoonlijkheidstrainingen. Ook verzorgt Goflex de keuzedelen, waardoor deze maximaal aansluiten op de behoefte van bedrijven. Ook is er plaats voor partners uit het bedrijfsleven om delen van het curriculum in te vullen, in de vorm van “masterclasses”. Een mooi voorbeeld van hybride onderwijs.

Leren en werken
De leerlingen gaan één avond in de week naar school op het Aventus en werken vijf dagen bij Goflex. Goflex garandeert een bijpassende leerwerkplek bij de opleiding, een goed salaris en de juiste begeleiding bij de ontwikkeling van kennis en vakmanschap. Leerlingen met een diploma vmbo kb, gl, tl of met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo kunnen op deze opleiding instromen. Daarnaast is deze opleiding interessant voor mbo of hbo studenten die van opleiding willen switchen.

Open avonden op dinsdag 11 juni en woensdag 26 juni 2019
De opleiding gaat in september 2019 van start. Om geïnteresseerden de kans te geven zich te oriënteren en te laten informeren, organiseert Goflex op 11 juni een open avond. Van 18.00 tot 20.00 uur is onze vestiging in Apeldoorn aan de Watermanstraat 31 geopend. Aventus heeft woensdag 26 juni 2019 een informatieavond georganiseerd. Tussen 16.30 en 19.30 uur ben je welkom op de Laan van Mensenrechten 500 in Apeldoorn.

Interesse? Aanmelden kan bij Goflex: https://www.goflex.nl/contact/direct-solliciteren/