Lokaal

WOUDENBERG (ANP) FC Basel biedt aanvaller Ricky van Wolfswinkel de kans het seizoen af te maken. Het contract met de 31-jarige voetballer uit Woudenberg liep op 30 juni af, maar de competitie is na de coronapauze nog bezig in Zwitserland. 
VEENENDAAL Tennisvereniging Spitsbergen opende afgelopen zaterdag haar deuren voor niet-leden om een balletje te komen slaan. Onder leiding van voormalig Spitsbergenaren en nu toptennissers Bibiane Schoofs en Stephanie Visscher.
Advertorial
[NIJKERK] Sinds het corona-virus in Nederland is spelen De Love Bells belangeloos voor ouderen en bewoners van verzorgingshuizen. Donderdagmiddag speelden ze in de tuin en de zijkant (Torenstraat) van Sint Jozef. 
Dat meldt het zwembad in een bericht op de eigen website. ,,Wij zijn heel trots om te mogen vertellen dat het Nederlandse dameswaterpoloteam bij ons zwembad komt trainen in het wedstrijdbad. Deze ploeg werd Europees kampioen in 2018 en in 2019 haalde zij de winst in de LEN Europa Cup voor landenteams.’’
Advertorial
VEENENDAAL Zonnenberg Makelaardij is in beweging. En hoe. Het kantoor in Veenendaal krijgt vanwege een ingrijpende interne verbouwing een compleet andere...
EDE De eerste Edese marathon en Heiderun die op 10 oktober zouden worden georganiseerd, gaan niet door. Het hardloopevenement kan geen doorgang vinden vanwege de beoogde coronamaatregelen.De organisatie heeft het besluit moeten nemen na intensief overleg en acht het onverantwoord om in deze tijd een evenement van deze omvang te organiseren....
BARNEVELD (ANP) Trainer Alfred Schreuder is per direct vertrokken bij de Duitse voetbalclub TSG 1899 Hoffenheim. Het contract van de 47-jarige Barnevelder liep nog twee jaar door, tot medio 2022, maar is ontbonden. 
RENSWOUDE Maarten van Garderen (30) gaat komend seizoen in de Turkse volleybalcompetitie aan de slag. De voormalige inwoner van Renswoude en oud-speler van het Barneveldse SSS verruilt het Italiaanse Latina, waar hij één seizoen speelde, voor het Turkse Ziraat Bankasi uit de hoofdstad Ankara. 
EDE Voor het eerst in 35 jaar speelt er weer een voetbalclub uit Ede op zondag in de tweede klasse. FC Jeugd heeft dinsdagmiddag bevestigd gekregen dat de Edenaren volgend seizoen in de tweede klasse uitkomen. Het roemruchte vv Ede was in 1985 de laatste Edese club op dat niveau.
Ze worden gevreesd, verguisd én bedankt. Het ligt er maar net aan hoe je kennismaakt met een buitengewoon opsporingsambtenaar. Deze 'boa's' zijn het nieuwe cement van samenleving. Ook in Haarlemmermeer, waar hun aantal de laatste jaren hard is gegroeid.