Uitderegio

Dat meldt het zwembad in een bericht op de eigen website. ,,Wij zijn heel trots om te mogen vertellen dat het Nederlandse dameswaterpoloteam bij ons zwembad komt trainen in het wedstrijdbad. Deze ploeg werd Europees kampioen in 2018 en in 2019 haalde zij de winst in de LEN Europa Cup voor landenteams.’’
EDE De eerste Edese marathon en Heiderun die op 10 oktober zouden worden georganiseerd, gaan niet door. Het hardloopevenement kan geen doorgang vinden vanwege de beoogde coronamaatregelen.De organisatie heeft het besluit moeten nemen na intensief overleg en acht het onverantwoord om in deze tijd een evenement van deze omvang te organiseren....
Advertorial
BARNEVELD (ANP) Trainer Alfred Schreuder is per direct vertrokken bij de Duitse voetbalclub TSG 1899 Hoffenheim. Het contract van de 47-jarige Barnevelder liep nog twee jaar door, tot medio 2022, maar is ontbonden. 
RENSWOUDE Maarten van Garderen (30) gaat komend seizoen in de Turkse volleybalcompetitie aan de slag. De voormalige inwoner van Renswoude en oud-speler van het Barneveldse SSS verruilt het Italiaanse Latina, waar hij één seizoen speelde, voor het Turkse Ziraat Bankasi uit de hoofdstad Ankara. 
Advertorial
VEENENDAAL Zonnenberg Makelaardij is in beweging. En hoe. Het kantoor in Veenendaal krijgt vanwege een ingrijpende interne verbouwing een compleet andere...
EDE Voor het eerst in 35 jaar speelt er weer een voetbalclub uit Ede op zondag in de tweede klasse. FC Jeugd heeft dinsdagmiddag bevestigd gekregen dat de Edenaren volgend seizoen in de tweede klasse uitkomen. Het roemruchte vv Ede was in 1985 de laatste Edese club op dat niveau.
EDE De KNWU ziet in 2020 af van organisatie van de NK wielrennen. De wielerbond wil andere evenementen, bijvoorbeeld de grote rondes, de ruimte geven in de krappe agenda. Door het schrappen van de NK mogen onder anderen Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes, de winnaars van vorig jaar in Ede, zich nog een jaar langer Nederlands kampioen noemen.
WAGENINGEN (ANP) Voor wielrenster Annemiek van Vleuten hadden dit topweken moeten zijn. De wereldkampioene wilde haar regenboogtrui tonen in klassiekers als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Maar de coronacrisis veranderde alles.
REGIO Ze is de stralende verschijning bij het dagelijkse tv-programma ‘Nederland in beweging’. Olga Commandeur (61) zien veel mensen als hét voorbeeld hoe je door structurele activiteiten en goede voeding gezond ouder kunt worden. Het voorjaar inspireert ook de voormalige atlete.
WIJK BIJ DUURSTEDE ,,Zaterdagavond zaten we nog doodgemoedereerd in een restaurant hier in Wijk en leek niemand nog een idee te hebben van het grote zwarte beest dat op ons af kwam." Sportverslaggever Sierd de Vos uit Wijk bij Duurstede maakt in één zin duidelijk hoe snel de coronacrisis escaleerde. Nu zit 80 procent van Nederland...