Ottexit

Brexit werd al snel een gevleugelde term, nadat Groot-Brittannië het 'wijze' besluit had genomen om de EU de rug toe te keren. Terwijl  Europa lange tijd een Grexit boven het hoofd hing, werd het opstappen van de Britten verrassend wél realiteit. Nu er in ons eigen land stemmen opgaan over een Nexit, mag je toch hopen dat wij minder dom zijn en onheilspellende gevolgen ons bespaard blijven.

Natuurlijk plakte menigeen - niet zonder leedvermaak - enige dagen later de Brexit-sticker ook op het nationale voetbalteam van Engeland. Rooney & co legden het maandag af tegen de bruuske reuzen uit IJsland. 'Boontje komt om zijn loontje'. Hadden jullie maar niet...

En wat te denken van Lionel Messi. Barcelona's topvoetballer miste maandag nota bene de beslissende strafschop tijdens de finale van de Amerikaanse variant van het EK. Mexit...zag ik al voorbijkomen.

Maar laten we het dicht bij huis houden.

Naast al dat voetbalgeweld zou je bijna vergeten dat er ook zoiets bestaat als Rhönradturnen. En onze eigen Kim Otten uit Ede deed vorige week zelfs mee aan het WK in Cincinnati - USA! Een lust voor het oog om te zien hoe deze jongedame onnavolgbare capriolen uithaalt tussen twee hoepels. En ze liet zich niet verleiden tot van die vreselijke tatoeages waar veel voetballers goede sier mee denken te maken. Wandelende kerstbomen zijn het. Maar goed, Otten deed enorm haar best en scoorde zeker niet slecht. Desondanks bereikte de Edese net niet de finales bij de dames senioren. Ottexit dus. Hartstikke jammer!

 

Freek Wolff