Amerikaanse coach naar Turncentrum Waterland

[PURMEREND] Enkele maanden na de eerste training in het nieuwe 'turncentrum Waterland' in het sportcomplex De Beu', zet 'Stichting Turncentrum Waterland (TCW) een volgende stap in het professionaliseren van de turnsport binnen de regio. Begin december werd reeds een bijeenkomst over voeding en sport georganiseerd, alsmede een lezing: 'Lang leve de sportouder', vanuit het NOC*NSF. Begin januari haalt stichting TCW een zeer ervaren Amerikaanse trainer en coach naar Nederland om turntalenten in de regio Waterland verder op weg te helpen.

[ONTWIKKELING] Stichting TCW heeft als doelstelling om talenten uit de regio de mogelijkheden te bieden om hun talenten optimaal tot ontwikkeling te laten komen en op termijn ook topsport te faciliteren. 'We draaien nu al jaren mee op Nationaal subtop niveau in verschillende leeftijdsgroepen en er is veel potentieel talent. Met de komst van de prachtige turnhal en een grote groep enthousiaste en gemotiveerde trainers, is het absoluut mogelijk om het turnen naar een hoger plan te tillen' benadrukt trainer en coach Marije Schram.

[AMERIKAANSE COACH] Een volgende stap om Stichting Turncentrum Waterland verder te professionaliseren is gezet met de komst van Amerikaanse trainer en coach Nicholas Montes. Hij zal van 2 tot en met 7 januari 2018 clinics geven aan alle wedstrijd groepen (dames en heren). Ook trainers zullen tijdens deze week clinics volgen om nog meer te kunnen halen uit hun trainingen. Deze hele week staat dan ook in het teken van techniektrainingen en het verkrijgen van meer inzicht in trainingsprocessen.

[GROTE GROEP] 'Het is de eerste keer dat dit binnen het turnen in regio Waterland zoiets wordt georganiseerd. Niet alleen leden van de beide verenigingen Gymnet en Hercules, waarvan de hoogste wedstrijdgroepen zijn ondergebracht in de stichting Turncentrum Waterland, maar ook verenigingen van buitenaf waaronder gymnastiek- en turnvereniging SIU uit Heerhugowaard en Mauritius Volendam komen met een grote groep turnsters.

In totaal komen er deze week zo'n 130 atleten en 25 trainers.' aldus Schram die tevens organisator is van deze clinicweek.

[VERWACHTINGEN] Nicholas Montes, 33 jaar en woonachtig in Fort Worth Texas, zelf ex power tumbler op het hoogste niveau, geeft al zo'n 17 jaar lang les binnen het turnen en het Amerikaanse cheerleaden.

Daarnaast is hij professioneel choreograaf. Hij is wat ze noemen een 'Elite coach' binnen deze verschillende disciplines, aldus Schram. Zij verwacht dan ook veel van deze trainingsweek. 'We kunnen veel leren van deze Amerikaanse trainers zowel op technisch gebied als op fysiek en conditioneel gebied.'

Trainer en coach Nicholas Montes geeft clinics over de hele wereld, maar dit is de eerste keer dat hij in Nederland trainingen komt geven.