Cadeau voor ruim 800 mantelzorgers

[CASTRICUM] Honderden inwoners van Castricum zorgden ervoor dat hun 857 mantelzorgers vorige week een waardering ontvingen van de gemeente.

Dit jaar konden zij voor hun mantelzorger een VVV-bon, boeken- of entertainmentbon aanvragen. Daarbij zat een bedankkaartje van burgemeester Toon Mans namens het gehele college, net als een nieuwsbrief van de lokale mantelzorgorganisatie MaatjeZ. Veel mensen die ernstig of langdurig ziek zijn, worden geholpen door mantelzorgers. Met al hun belangeloze inzet zorgen mantelzorgers ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom waardeerde de gemeente mantelzorgers die in 2017 minstens drie maanden intensief voor iemand zorgden met een cadeaubon naar keuze. Deze mantelzorgwaardering is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor hun ondersteuning en zorg.

Wie zijn mantelzorger bij de gemeente wil laten registreren, kan dat het hele jaar door laten doen via het Sociaal Team. Op www.castricum.nl staan de contactgegevens.