• Ria Baars
  • Sem Baars

Dorpen in gesprek met wethouders

ABBENES Het college van Haarlemmermeer bracht dinsdag een bezoek aan Buitenkaag en Abbenes, helaas zonder burgemeester Weterings en wethouders Derk Reneman en Ap Reinders, die waren verhinderd.

Voor beide dorpen was een uur uitgetrokken. In Buitenkaag is onder meer het vernieuwen van de veerstoepen besproken in samenwerking met gemeente Alkemade. Ook stond het maatschappelijk vastgoed daar op de agenda. Vanuit Buitenkaag reed het college langs gemaal de Leeghwater naar Abbenes, alwaar eerst een bezoek aan het graf van Jan Pieter Heije werd gebracht. Dit graf en de omgeving is in het voorjaar opgeknapt door de gemeente.

De bezoekers waren veelal niet op de hoogte van de historische figuur Jan Pieter Heije en wisten ook niet dat de bijzondere graftombe, wat een gemeentelijk monument is, in Abbenes is gesitueerd.

Vervolgens ging het gezelschap richting dorpshuis Het Praatpunt. Daar werden onder het genot van een kopje koffie of thee de punten besproken die in Abbenes op de agenda stonden: eveneens het maatschappelijk vastgoed, de voortgang van de basisschool, de stand met betrekking tot de windmolens en het speelruimtebeleid.

Voor een bezoek aan de basisschool was helaas geen tijd, maar directeur Adriënne van Beinum zette duidelijk uiteen dat het goed gaat met basisschool De Tonne en met kinderopvang Babino zelfs buitengewoon goed. School en opvang profileren zich duidelijk als een groene school met veel ruimte erom heen. Er wordt hard gewerkt om met elkaar een IKC te vormen, een Integraal Kind Centrum, voor kinderen van 0 tot 12 jaar en om dit tot uitdrukking te brengen zal er ook een gezamenlijke nieuwe naam komen. Deze wordt waarschijnlijk op het eindfeest aanstaande dinsdag onthuld.