Dutch Domino Team bouwt grootste domino-evenement in jaren. Maar liefst 350.000 dominostenen in Sporthal de Vallei

31-07-2019, 12:15 | Lezersnieuws | Pim

- - - P E R S B E R I C H T - - -

31 Juli 2019, Veenendaal

Het grootste domino-evenement van 2019 vindt dit jaar plaats in Veenendaal. Van 9 tot 24 augustus worden maar liefst 350.000 dominostenen neergezet.

Dutch Domino Team bouwt grootste domino-evenement in jaren.

In Sporthal de Vallei in Veenendaal worden tussen 9 en  24 augustus in totaal 350.000 dominostenen neergezet. Dit is een flinke stijging ten opzichte van het evenement van 2018, waar uiteindelijk 218.589 stenen zijn gevallen. Daarmee wordt de editie van dit jaar, wereldwijd gezien, het grootste domino-evenement van 2019. Het thema van het evenement is ‘Showbizz’. Op zaterdag 24 augustus is de liveshow, waar alle stenen gaan vallen.

Het Dutch Domino Team bestaat uit 13 fanatieke domino-bouwers. Dit jaar wordt het team voor het eerst versterkt door zowel een buitenlandse en een vrouwelijke bouwer. Gedurende twee weken gaan alle dominostenen worden neergezet. Na meerdere succesvolle edities de afgelopen jaren, wordt dit jaar groter dan ooit. Waar eerder een bepaald thema werd uitgebeeld, is de insteek dit jaar anders. Met 350.000 dominostenen gaat een fictief verhaal worden verteld. Het overkoepelende thema is ‘Showbizz’. Na een jaar van voorbereiding gaan de meest spectaculaire projecten worden gebouwd. Van Broadway en een verjaardagsfeest tot de vele negatieve aspecten van het leven als beroemdheid. De volledige carrière van een fictieve zangeres wordt nagebouwd. 

Zaterdag 24 augustus gaan alle stenen vallen

Het evenement gaat plaatsvinden in Sporthal de Vallei van Sportservice Veenendaal. Waar het evenement in voorgaande jaren in Arnhem plaatsvond, is dit jaar in verband met de schoolvakanties uitgeweken naar Veenendaal. Op 24 augustus zal het project tijdens een leuke liveshow worden omgegooid. De hal biedt plaats aan 300 toeschouwers, welke voor €5,- een toegangsticket kunnen reserveren via de website van het Dutch Domino Team. Hier is ook meer praktische informatie over het evenement te vinden.

- - - E I N D E    P E R S B E R I C H T - - -

Wilt u meer informatie of zou u verslag willen doen van het bouwen/omgooien van de dominostenen, neem dan contact op met;

Pim Vriens, 
Woordvoerder Dutch Domino Team
06-27158737

info@dutchdominoteam.nl

http://www.dutchdominoteam.nl/