Een nieuw jaar, een nieuw begin...

[STREEK] De Champagne is ontkurkt, de glazen hebben geklonken en de gelukswensen zijn weer verspreid. Bij een nieuw jaar willen veel mensen altijd met een schone lei beginnen. Goede voornemens zijn dan ook zo gemaakt. Maar houden we ons ook wel aan deze nieuwe regels?

[AFVALLEN] Op nummer één staat, na de copieuze maaltijden van de feestdagen, toch wel afvallen. Fitter worden, minder ziek zijn en meer energie krijgen? Wie wil dat nu niet. Grijp dit nieuwe jaar dan aan om die ideeën waar te maken. En om je voornemen ook echt waar te maken kun je hulp zoeken bij een professional. Professioneel afvallen in de Zaanstreek kan bij diverse personal trainers of coaches. Ook kan men terecht bij verschillende praktijken voor gewichtsbeheersing waar gewichtsconsulentes en voedingscoaches advies op maat kunnen geven over een gezonde levensstijl.

[STOPPEN MET ROKEN] Natuurlijk staat stoppen met roken ook bovenaan het lijstje van goede voornemens. Wie wil stoppen, maar het lastig vindt om dit zelfstandig te doen, kan onder meer terecht bij de Stoppen Met Roken-polikliniek van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. Onder begeleiding van de rookstopcoaches van Evean en de longarts van het ziekenhuis volgt u een methode om te stoppen met roken.

De polikliniek werkt volgens de methode STIMEDIC. Dit is een effectieve, stapsgewijze methode om mensen te helpen met roken te stoppen. De longarts van het ziekenhuis en de rookstopcoaches van Evean werken nauw samen en begeleiden de stopper in het proces. Uiteraard blijft die zelf verantwoordelijk voor het succes van dit programma.

Bellen met een stopcoach? Dat kan via tel. -75-6501250.

[EHBO-CURSUS VOLGEN] Misschien niet zo vanzelfsprekend, maar volg eens een EHBO-cursus bij het Rode Kruis. Weet jij wat je moet doen als er iemand bewusteloos op de grond ligt? Of weet jij welke handelingen je moet uitvoeren op het moment dat er voor je ogen een ongeluk gebeurt? Nee? Volg dan een EHBO-cursus bij het Rode Kruis district Zaanstreek-Waterland. De cursusplanning voor het eerste kwartaal van 2018 is bekend. Geen reden meer om die reanimatiecursus in januari niet te volgen dus!

Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Zorg dat je weet wat je moet doen! Bij een ongeval ben jij er immers als eerste bij. Snelle hulpverlening staat of valt met goede EHBO-kennis. Met cursussen op maat en onze EHBO-app willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze een ander kunnen helpen in een noodsituatie. Immers, iedereen is erbij gebaat dat zoveel mogelijk mensen anderen kunnen helpen bij ongevallen. Interesse? Kijk dan op http://shop.rodekruiszawa.nl/en/ en schrijf je in.

[ANDERE VOORNEMENS] Natuurlijk zijn er nog meer voornemen die mensen in het nieuwe jaar willen waarmaken. Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen bijvoorbeeld. Maar ook meer sporten. Na 1 januari stromen de sportscholen altijd weer vol, maar na enkele weken geven velen het alweer op. Stoppen met drinken is er ook een evenals meer van het leven genieten en dus minder stressen. En om de sleur van alledag te doorbreken willen veel mensen vaak iets nieuws leren.

Welk voornemen je ook hebt, zorg ervoor dat je het volhoudt dan komt het zeker goed.