Eerste Utrechts Landschap Gids overhandigd

[REGIO] Zaterdag 30 maart is de eerste Utrechts Landschap Gids officieel overhandigd aan de nieuwe commissaris van de Koning, Hans Oosters en burgemeester van Zeist, Koos Janssen. De feestelijke overdracht vond plaats tijdens een donateursbijeenkomst in Hotel Theater Figi in Zeist. De Landschapsgids werd overhandigd uit handen van Saskia van Dockum, directeur-bestuurder van Utrechts Landschap.  

[UTRECHTS LANDSCHAP GIDS] Deze uitgave is dé gids op weg (en op avontuur!) in de provincie Utrecht. Alle natuurgebieden en erfgoedeigendommen van Utrechts Landschap zijn in de nieuwe Landschapsgids terug te vinden. Het schitterende beeldmateriaal geeft volop inspiratie om met eigen ogen de rijkdom van de natuurlijke en culturele schatten te ontdekken.

De Utrechts Landschap Gids is het nieuwe premium voor huidige en toekomstige Beschermers (donateurs) van Utrechts Landschap. Natuur en erfgoed staan stevig onder druk. Daarom wil Utrechts Landschap meer Beschermers aan zich binden. Op dit moment telt de organisatie 26.500 Beschermers en hoopt eind dit jaar 28.000 Beschermers aan zich verbonden te hebben.

[OVER UTRECHTS LANDSCHAP] Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 26.500 beschermers en 65 bedrijfsvrienden.

Natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. Utrechts Landschap koopt natuurgebieden aan, ontwikkelt die als het nodig is, maar vooral: ze beheren natuur voor altijd. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van de provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben ze belangrijk monumentaal erfgoed onder hun hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.