• Michiel Wijnbergh

Feest 25 jaar Bulderbos

VIJFHUIZEN Het Bulderbos bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 15 juni. Milieudefensie afdeling Bulderbos nodigt iedereen uit van 11.00 uur tot 15.00 uur. Op 6 november 1994 plantten 6000 mensen 7.800 bomen als protest tegen overlast en de uitbreiding van Schiphol. Dat is nog steeds de doelstelling van Milieudefensie Bulderbos. Het bos dat wordt verzorgd door de Bulderboswachters is een oase geworden van biodiversiteit onder de rook van de luchthaven.

Op 15 juni kijken belangstellenden terug én blikken vooruit. "We blikken terug met bomenplanters van het eerste uur zoals Mary Louw (nu 89) en Wijnand Duyvendak. We kijken vooruit met directeur Donald Pols van Milieudefensie en de nieuwe generatie actievoerders: Eva Ballieux van Milieufederatie Noord-Holland en Jeppe Blijker van de Jonge Klimaatbeweging (JKB). Jeppe vertelt over de zijn campagne 'Ik reis anders'. Een speurtocht, een knutselhoek voor de kleintjes, lekker eten en muziek van Morrend Volk maken er een feest van.

Het Bulderbos ligt aan de IJweg (tegenover nummer 614) waar deze doodloopt op de Polderbaan. Mensen kunnen zich opgeven via de site van Milieudefensie.