Hart in beweging vanaf 8 januari in Crommenije

[KROMMENIE] De liefhebbers kunnen in zwembad De Crommenije terecht voor heel veel verschillende zwemactiviteiten. Bijvoorbeeld voor Hart in Beweging. Door te bewegen met een matige intensiteit verbetert het uithoudingsvermogen, de spierkracht, het lichaamsgewicht en je voelt je gewoon goed. Ideaal voor mensen met hartproblemen of diabetes. Nieuwsgierig, kom gerust langs voor informatie of een proefles!

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid. Dit geldt voor zowel jong als oud, chronisch ziek of niet. Meer bewegen is juist ook voor mensen met diabetes of hart en vaatziekten een goed idee. Regelmatig bewegen met een matige intensiteit kan al leiden tot een verbetering van het uithoudingsvermogen, de spierkracht, het lichaamsgewicht en het algeheel welbevinden. Hart in Beweging sluit goed aan op deze behoeften.

Bewegen geeft zelfvertrouwen en angst voor inspanning verdwijnt. Het bewegen in water biedt verschillende voordelen. De zwaartekracht wordt bij verblijf in het water vrijwel volledig gecompenseerd door de opwaartse kracht. Hierdoor wordt bewegen makkelijker, wordt het lichaam minder belast en kan er een grote mate van ontspanning optreden. De weerstand die men ondervindt bij bewegen in het water kan worden gebruikt om het inspanningsniveau te vergroten en op die manier te werken aan de algemene conditie.

De gevarieerdheid van de lessen loopt uiteen van banenzwemmen in verschillende snelheden tot oefeningen in het water al dan niet met behulp van verschillende materialen. De activiteiten worden gegeven door gekwalificeerde zweminstructeurs, die erop toezien dat u zich niet teveel maar ook niet te weinig inspant. Ruimte dus om op uw eigen niveau te bewegen. Vindt u alleen sporten nog te risicovol dan kunt u zich laten begeleiden (tegen betaling) door iemand die u zelf goed kent en vertrouwt.

Het is noodzakelijk eerst advies te vragen aan uw behandeld arts.

Niet alleen het lichamelijke aspect vinden wij belangrijk, maar ook het sociale aspect. Na afloop kunt u dan ook in onze gezellige horeca gezamenlijk een kopje koffie of thee drinken.