Leerlingen Alkwin Kollege winnaars

UITHOORN Vijf leerlingen van het Alkwin Kollege hebben de landelijke Day for Change verkiezing

gewonnen.

In heel Nederland hebben zesduizend leerlingen zich dit schooljaar ingezet voor Day for Change, waarbij zij kans maakten op de titel Microkrediet ondernemer 2017. Vijf leerlingen van het Alkwin Kollege hebben een 'Dinnershow' opgezet waarbij zij zelf de entertainment verzorgen.

De prijzen zijn gisterenmiddag op de school uitgereikt door Babette Anhalt, directeur van Stichting Day for Change en door de Rabobank Regio Schiphol. De prijzen bestonden uit onder meer smartphones.

Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat het Alkwin Kollege meedoet aan Day for Change Actie als onderdeel van economielessen in de klassen 3 havo/vwo. Daarbij ondernemen kinderen en jongeren met een microkrediet en hun winst komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden.

Anouk, Majke, Lune, Marlies en Samantha hebben een dinnershow georganiseerd, genaamd 'Day forDinnershow'. Ze kwamen op het idee omdat ze graag iets met eten wilden doen en zelf voor de entertainment zorgen. In december zetten de leerlingen hun plan uiteen in een pitch aan de 'kredietcommissie', bestaande uit medewerkers van Rabobank Regio Schiphol, Stichting Day for Change en docenten van de school. De jury kende 30 euro microkrediet toe om het plan uit te voeren.

Via social media, een eigen website en de lokale radio maakten zij reclame voor hun bedrijf en zochten zij naar sponsors. Op 15 januari vond in het clubhuis van Qui Vive in De Kwakel de Day for Dinnershow plaats. Daarmee haalden de meiden 620,50 euro op.

Uit vijftig inzendingen uit het hele land heeft de jury drie winnaars gekozen, waaronder de Day for Dinnershow. Tot 3 juli hadden de finalisten de kans om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Van de 1539 stemmen bemachtigde Day for Dinnershow de meeste stemmen (727) en daarmee wonnen de meiden van het Alkwin Kollege de Day for Change Verkiezing 2017.