Lezing met Frank Westerman in bieb

Lezing in het teken van het vrije woord

[PURMEREND] De jaarlijkse Nieuwenhuijzenlezing die Bibliotheek Waterland en het Waterlands Archief houden, staat in het teken van het vrije woord. Frank Westerman verzorgt de lezing op donderdag 11 januari van 20.00 tot 22.00 uur in de bibliotheek aan de Waterlandlaan.

[AANSLAGEN] Westerman vertelt tijdens de lezing onder andere over één van zijn laatste boeken Een woord een woord. Westerman testte hierin de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengde zich onder terrorisme-experts in Parijs en bezocht een oud-treinkaper die dichter is geworden.

Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgde hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel?

Frank Westerman is journalist en schrijver en publiceerde, naast Een woord een woord (2016), In het land van de ja-knikkers (2017), De slag om Screbrenica (2015), De moord op de boekverkoopster (2014), Stikvallei (2013), Daden van licht kaliber (2012), Larski slaat alarm (2012), Dier, bovendier (2010), Ararat (2007), El Negro en ik (2004), Ingenieurs van de ziel (2002) en De graanrepubliek (1999).

Westerman is bovendien vanaf 4 januari 2018 samen en Maite Vermeulen van De Correspondent presentator van de nieuwe vierdelige documentairereeks De Brug (KRO-NCRV), over bruggen die verschillende werelden scheiden, zoals de roemruchte brug van Mostar in Bosnië, uitgezonden op NPO2.

De Nieuwenhuijzenlezing met Frank Westerman is op donderdag 11 januari. De toegangsprijs bedraagt 5 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden van de Bibliotheek Waterland.

Kaarten verkrijgbaar op www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.