Ontwerp woontoren 1e Melmseweg aangepast

[VEENENDAAL] Het ontwerp van de vele verdiepingen tellende woontoren die wordt gebouwd in het bouwplan bij de 1e Melmseweg is aangepast. Volgens de gemeente is het te bebouwen terrein vergroot en is de woontoren zelf minder massief geworden ,,met een extra bebouwing naast het hoogte-accent aan de kant van de Nieuweweg."

Daarvoor heeft ontwikkelaar De Veense Poort percelen aan de Nieuweweg aangekocht. De woontoren, straks een niet te missen aandachtstrekker voor wie vanaf de A12 Veenendaal-West binnenkomt, is ontworpen door Vera Yanovshtchinsky van het gelijknamige architectenbureau, met een kantoor in Den Haag. Het bureau is enige malen genomineerd voor architectuurprijzen.

[BIJEENKOMST] Woensdag 23 mei is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Het college heeft een positief besluit genomen over de door de ontwikkelaar ingediende visie. De gemeenteraad zal zich er nog over buigen. Aan de 1e Melmseweg, op het terrein waar in vroeger dagen volkstuinen waren, is een nieuwe woonwijk ontstaan. Over het bestemmingsplan sprak de raad al vier jaar geleden. De woontoren is de laatste fase van de bouwplannen in deze hoek van Veenendaal.

De eerste woningen aan de H.F. Wakemanstraat (genoemd naar een bij Veenendaal in de Tweede Wereldoorlog neergestorte piloot) werden al enige tijd geleden opgeleverd en nu volgen de appartementen aan de Rondweg-West. De bouw van nog meer appartementen volgt, evenals de volgende serie rijenwoningen. De bouw van de woontoren en de bebouwing aan de Nieuweweg Noord completeren de laatste fase van de bouwplannen.