Politie zoekt getuigen diefstal smartphone

EDE Een onbekende man nam op vrijdag 18 januari rond 16.15 uur een smartphone weg van achter de toonbank in een winkel aan de Grotestraat in Ede. De verdachte is op camerabeelden vastgelegd en deze deelde de politie in opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland. 

In een kledingwinkel aan de Grotestraat in Ede viel in de namiddag van 18 januari opeens de muziek uit. Hierdoor ontdekte een winkelmedewerkster dat haar mobiele telefoon was gestolen. De telefoon had via Bluetooth een verbinding met de muziekinstallatie in de kledingzaak. Toen de medewerkster ging kijken wat de oorzaak was van het uitvallen van de muziek, kwam ze erachter dat haar mobieltje was verdwenen. Met een collega bekeek de vrouw de camerabeelden en daarop zag ze een man. De verdachte: is waarschijnlijk tussen 25 en 35 jaar, heeft donker haar en een baard, heeft een normaal postuur, droeg een zwarte pet, een donkerblauwe winterjas, een blauwe broek en blauwe sportschoenen. Op zijn rug droeg hij een zwarte rugtas.

Getuigen kunnen bellen naar de tiplijn van de politie (0800-6070) en naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Er is ook een digitaal tipformulier van de politie, klik dan hier. Vermeld als zaaknummer: 2019028014.

Video: Bureau GLD/Omroep Gelderland.