Paasdiensten Joannes de Doper Hoofddorp live te volgen

[HOOFDDORP] De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, gelden nog minstens tot 28 april. Zo werd maandagavond door premier Rutte bekend gemaakt. Ook in Haarlemmermeer heeft dat natuurlijk gevolgen, de regels zoals die waren blijven van kracht.

De Johannes de Doperkerk in Hoofddorp heeft al eerder aangekondigd dat hun kerkdiensten live te volgen zijn via hun website/Youtube, ook tijdens Pasen en Goede Vrijdag gaan zij hiermee door. Zij geven aan: "Nog steeds kunnen we in onze kerk niet samen vieren en juist in deze tijd van Pasen is dat juist extra moeilijk."

Pasen is voor de christelijke kerken het belangrijkste feest van het jaar. "Daarom gaat de Joannes de Doper kerk door met het verzorgen van live-stream uitzendingen via YouTube om zo iedereen de gelegenheid te geven toch verbonden te zijn met onze parochie via deze uitzendingen. Ook maken we verschillende korte filmpjes voor kinderen om ook betrokken te blijven bij de kerk. Ook deze zijn te vinden op ons YouTube kanaal."

De links en alle informatie is te vinden op: www.hjoannesdedoper.nl/vieringen.

DATA De tijden van alle vieringen in de Goede Week en Pasen zijn als volgt:

Wekelijks zondag             10:00 uur
Palmzondag                     09:30 uur 
Witte Donderdag              19:30 uur
Goede Vrijdag                  19:30 uur
Paaswake                         21:00 uur
Eerste Paasdag                10:00 uur

Voor Palmpasen worden de kinderen gevraagd een Palmpaasstok knutsel of tekening te maken en deze zullen worden aangeboden worden aan de bewoners van de Meerstede. Op de website staat meer informatie hoe kinderen hier aan deel kunnen nemen. 

De kerk biedt ook actief hulp aan voor hen die het moeilijk heeft met bijvoorbeeld boodschappen en zamelen ze wekelijks boodschappen in voor de Voedselbank.