• ROBERTJOORE

Schipbreuk is festival voor jong en oud

LEIMUIDEN Op het Spantveld vond zaterdag 22 en zondag 23 juli het Schipbreuk Outdoor Festival plaats.

Schipbreuk Saturday bleek een middag en avond vol dansen op house-muziek. De dj´s verzorgden hits van nu en een vleugje electro/eclectic in de mix en harde klappen als afsluiting. Dj´s als Jake, Aribanez, B-Flex, Ricarzzle, De Lokale Helden, Donagrandi, Gekkigeit en Tim deMore zorgden voor veel enthousiasme op het festivalterrein. ,,Dit jaar hadden we zelfs een tweede dans ruimte¨, lacht organisator Paul Krijger. ,,We hadden een zogenaamde silent disco. Een groep Veense meiden, De tompoezen, verzorgde deze disco voor een mannetje of 60. Het was een groot succes. We hebben zelfs de afterparty voor de vrijwilligers in de silent disco gegeven. Daar heeft de buurt geen last van gehad."

REGEN ,,Van de regen hebben we weinig last gehad", laat Krijger weten. ,,We keken continu op buienradar wanneer het ging regenen. Even voordat dan een bui zou losbarsten liepen we met alle vrijwilligers een viertal grote tenten het terrein op. Zo kon iedereen droog blijven dansen en zodra het weer opklaarde, haalden we de tenten weer weg."

FUNDAY Zondag 23 juli was de Funday van het Schipbreukfestival. Het bleek een waar dorps-event voor jong en oud. Voor de kleinste Schipbreukers waren er meerdere springkussens en speelkastelen en de oudere Schipbreukers konden hun lol op bij een wijnbar, een gin-tonic bar en entertaiment om te proosten op het nieuw getimmerde bourgondisch terras. ,,We hadden dit jaar ook meer focus op de aankleding", laat Krijger weten. ,,Het zag er echt fantastisch uit. Het is zo leuk om van heel jong tot heel oud hier rond te zien lopen. Het is een feestje waar alle vrijwilligers trots op kunnen zijn. Het is zo leuk om zoveel mensen te zien. Voor volgend jaar proberen we het nog beter te maken."