• Pauw Media

Advendo'57 en Jan Fluit verder met elkaar

EDERVEEN Advendo'57 en trainer Jan Fluit gaan nog een jaar met elkaar verder. Dat werd zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt. Voor de 61-jarige Edenaar wordt het zijn vierde seizoen in Ederveen. In het verleden was hij al vier jaar werkzaam op sportpark Allemanskamp. Ook was Fluit trainer van onder meer het toenmalige VVA'71 en De Merino's.  

Advendo'57 staat momenteel op de voorlaatste plaats in de derde klasse B. Met tien punten achterstand op een veilige plaats, lijkt klassenbehoud via de nacompetitie het hoogst haalbare. ,,Wij wisten dat dit zou kunnen gebeuren'' reageert voorzitter Henk Duijts. ,,Maar ik geloof niet dat een andere trainer met deze selectie betere resultaten zou halen. Het plezier is bij de spelers nog steeds aanwezig. De teamspirit is ook prima.''

De redactie van RegiosportVeenendaal.nl selecteert belangrijke en spraakmakende sportverhalen uit de regio. Lees deze verhalen onder de rubriek 'Uit de regio'.

,,Wij denken dat Jan met zijn ervaring dit jonge team nog veel kan leren. Natuurlijk willen wij in de derde klasse blijven. Lukt dat, dan zou dat een enorme prestatie zijn. Het belangrijkste is dat wij als club herkenbaar blijven. Dus met jongens uit eigen jeugd. En als we dan toch vierde klasse gaan spelen is dat enorm jammer. Maar liever dat, dan met een bij elkaar gezocht spulletje in de derde klasse'', besluit de preses.

,,Ik ben blij dat Advendo ondanks het geringe aantal punten, met mij verder wil'', zegt Jan Fluit. ,,Wij zitten in een overbruggingsperiode. Er moet veel jeugd ingepast worden. Het is fijn werken met die jongens. Het is een hechte groep, die keihard werkt.''

,,Ondanks dat wij pas zes punten hebben, ben ik over het algemeen niet ontevreden. Met het vertrek van Marien van Roekel en Jaap van Doorn hebben wij een hoop scorend vermogen ingeleverd. Alles bij elkaar zat het tot dusverre wat tegen. Ik geef de moed zeker ook niet op. Wij gaan proberen de tweede helft een mooie serie neer te zetten. Dan moet alles mee zitten. Maar als ik realistisch ben, weet ik ook dat het een hele opgave is die tien punten te overbruggen. Wij gaan er met z'n alles aan doen in de derde klasse te blijven'', kijkt Jan Fluit voor uit.