• Charles Miske/Pixabay

Lars van der Haar tweede op NK veldrijden

WOUDENBERG (ANP) Veldrijder Lars van der Haar uit Woudenberg is tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap. De Woudenberger moest in Rucphen Mathieu van der Poel voor zich dulden, die werd voor de zesde keer op rij Nederlands Kampioen. Het brons ging naar Joris Nieuwenhuis.

Van der Poel, die over een week 25 jaar wordt, veroverde zijn eerste nationale titel bij de senioren in 2015 in Veldhoven. Zijn zege in Rucphen betekende zijn twintigste overwinning in 21 veldritten waarin hij deze winter startte. De waarde van een nationale titel is voor een veelwinnaar als Van der Poel misschien niet zo groot meer. ,,Maar als ik 'm niet zou pakken, zou ik er wel wakker van liggen", vertelde hij na een wedstrijd waarin hij van start tot finish op kop reed.

HALVE RONDE Van der Haar kon hem alleen in de eerste halve ronde volgen en besefte dat zilver opnieuw het hoogst haalbare was. Zeker na een val in de tweede ronde. ,,Dat gebeurde net op een moment dat ik dacht dat ik iets dichterbij kwam. Jammer, maar op dat moment weet je dat je voor de tweede plaats rijdt. Dan staat Mathieu niet meer onder druk en maakt hij sowieso geen fouten."

De redactie van RegiosportVeenendaal.nl selecteert belangrijke en spraakmakende sportverhalen uit de regio. Lees deze verhalen onder de rubriek 'Uit de regio'.