• Sportservice Veenendaal

Sporthallen en gymzalen weer open: lees hier de regels voor het gebruik ervan

VEENENDAAL Een aantal sporthallen en gymzalen in Veenendaal is weer open. Daarmee is het weer mogelijk om een binnensport-locatie te reserveren, al gelden daarbij wel enkele regels en protocollen. Welke dat zijn lees je hieronder.

Een beperkt aantal binnensportaccommodaties is vanaf 1 juli beschikbaar. Het gaat om Sporthal West, Sporthal De Vallei, Sporthal Oost, gymzaal Binnenronde, gymzaal Goudmos en gymzaal Larikslaan. De reden dat gekozen is voor een beperkt aantal locaties is dat alle sporthallen en gymzalen goed moeten worden schoongemaakt tussen het gebruik door. Het kan voorkomen dat je niet in jouw vaste accommodatie terecht kunt. 

De opengestelde accommodaties worden beheerd door Sportservice Veenendaal. De vloeren en sanitair worden dagelijks schoongemaakt. Ook is in iedere accommodaties desinfectie beschikbaar. Het gebruik van desinfectie is verplicht. Sporthalbeheerders van Sportservice Veenendaal controleren op juist gebruik.

RICHTLIJNEN De openstelling is mogelijk als gevolg van de versoepelingen die het kabinet op 24 juni heeft aangekondigd. Sportservice Veenendaal volgt de richtlijnen van de Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF. Op vrijdag 26 juni publiceerde NOC*NSF haar richtlijnen. Op maandag 29 juni publiceerde de Vereniging Sport en Gemeenten haar richtlijnen. Op basis van deze richtlijnen is een lokaal protocol opgesteld. Hieronder vind je de richtlijnen op het gebied van buitensport, binnensport en horeca.

- Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen

- Huurders zijn op de hoogte van het protocol ‘verantwoord Sporten’ van NOC*NSF.

- Binnensportaccommodaties zijn alleen toegankelijk voor sporters

- Sporters wachten buiten, niet binnen

- Na het sporten, moeten sporters de accommodaties direct verlaten

- Ouders en verzorgers wachten buiten en gaan niet mee naar binnen

- Tribunes blijven gesloten

- Toeschouwers zijn niet toegestaan

- Kleedkamers en douches blijven gesloten. Toilet is toegankelijk, ga vooraf thuis naar het toilet

- Tijdens sport mogen sporters ongehinderd sporten. Voor het sporten en na het sporten wordt er door volwassen sporters 1,5 meter afstand gehouden

- Zorg voor 1,5 meter afstand tussen de trainers/begeleiders/vrijwilligers en wisselspelers onderling, ook op de reservebank

- Kinderen tot 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden

Alle richtlijnen van Vereniging Sport en Gemeenten zijn hier vinden.

RESERVEREN De ingeleverde protocollen worden beoordeeld. Wil jij vanaf 1 juli sporten, maar heb je nog geen protocol ingeleverd? Stuur dan een protocol naar: communicatie@sportserviceveenendaal.nl

Wil je een sporthal of gymzaal reserveren? Stuur dan een e-mail naar: binnensport@sportserviceveenendaal.nl Ook als je al e-mailcontact hebt gehad moet je alsnog jouw reserveringsdata en -tijden doorgeven.

Heb je algemene vragen? Stuur een e-mail naar: communicatie@sportserviceveenendaal.nl Ben je op locatie en heb je vragen? Bel dan 0318-651607.