• Archief BDU Media

Sportscholen mogen vanaf 1 juli weer open: 'De vlag kan uit'

VEENENDAAL  Sportscholen en sauna's mogen vanaf 1 juli weer open, dat heeft premier Mark Rutte woensdagavond namens het kabinet bekendgemaakt. Dat is goed nieuws voor veel sportscholen in Veenendaal en zij reageren dan ook opgelucht. 

door Jeroen van der Veer

Natuurlijk zijn de sportscholen blij, maar liever waren ze volgende week al open gegaan. Vrijwel alle sportscholen in Veenendaal zijn er namelijk al klaar voor. ,,Wij zeker", is Albert Elsenaar van The Power Community duidelijk. ,,Als het mocht, konden we morgen open."

Maar goed, dat is dus niet mogelijk. De sportscholen moeten wachten tot en met juli en daar is ook wel begrip voor. ,,Het is logisch dat alles gestaag open gaat. Eerst de horeca en dan wij. Alleen waarom was het eerst 1 september en nu -na veel aandacht in de media- 1 juli? Dat vraag ik mij dan wel af."

Rutte benadrukt dat de verruimingen vanaf 1 juli afhankelijk zijn van hoe Nederland omgaat met deze versoepelingen. ,,De afgelopen maanden zijn we verstandig omgegaan met de situatie, dat moeten we blijven doen", zei hij. 

,,Voor mij verandert er weinig", treurt Marcel Verhaar. ,,Ik geef kickboks-trainingen en volwassenen mogen nog altijd geen contactsporten beoefenen. Dus ik blijf voorlopig met mijn leden buiten sporten en biedt ze alternatieven aan. Toch vind ik het voor de sportscholen heel mooi nieuws. Je wil mensen natuurlijk aan het sporten hebben. Ikzelf doe dit door buiten les te geven en dat gaat tot nu toe goed. Er zijn veel aanmeldingen en mensen hebben plezier, dat is het belangrijkste."

Ook The Power Community is buiten bezig en gaat als dat straks kan weer naar binnen, maar mogelijk blijven sommige lessen ook buiten. ,,De eerste reactie die ik hoorde van mijn collega was: 'Shit, het was net zo lekker in de zon'. Dat vond ik wel mooi. Maar goed; natuurlijk zijn we allemaal blij met de versoepeling. Ik zag van de week Angel's Gym met al zijn apparatuur buiten bezig terwijl het regende. Dat vond ik echt vervelend om te zien en heb het met ze te doen. Dus ja: ook hier gaat de vlag uit dat de datum niet 1 september maar 1 juli is."