Eerste editie Zaanbocht Run kent nu al 1200 deelnemers

[WORMERVEER] Het idee dat vorig jaar opborrelde bij Leon Hamming en veilig landde bij Rob Broekema mag gezien worden als een unieke mogelijkheid om de Zaanbocht nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. Logisch dan ook dat beide mannen hun 'kindje' de Zaanbocht Run noemden. Zondag 19 mei barst het festijn los.

De animo voor de Zaanbocht Run was van meet af aan groot. Dat sterkte Hamming en Broekema in hun mening dat er iets groots aan het ontstaan was. Zonder dat meteen de beseffen valt het evenement samen met de 46e editie van het Zaanse Bokketochie dat Batavia 1894 zal aandoen. 'Dat geeft een extra motivatie er iets moois van te maken' aldus Broekema. Bij dit horeca etablissement treden twee dames op die de lopers zullen aanvuren de tocht te volbrengen.

De start en finishlocatie is gesitueerd op de Zaanweg. Daar zal, voorafgaand aan de lopen, Mirna Dral van GezondPlus een warming up verzorgen. De Kids Run zal om 12.00 uur worden weggeschoten voor hun loop over Zaanweg, Marktstraat, Marktplein, Krommenieërpad, Noordeinde, keerpunt en direct terug naar Zaanweg. Aansluitend klinkt het startschot voor de 5 km Run om 12.30 uur en zal de 10 kilometer om 13.40 uur van start gaan. Deze eerste editie wordt geopend door burgemeester Jan Hamming van Zaanstad en Peter Tange van Womerland.

Deze dag zullen zowel de Zaan- als de Clausbrug dichtblijven voor de lopers. Dit met dank aan de Havendienst van Zaanstad. De 5-lopers gaan eerst over de Zaanbrug waar de 10-lopers beginnen met de Clausbrug. Het totale evenement duurt tot 15.15 uur.

In de aanloop naar de Zaanbocht Run worden de afsluitingen voor verkeer middels tekstborden aangekondigd. Op zondag 19 mei vanaf 07.00 uur tot 17.00 uur zullen de wegafsluitingen actueel zijn. Rob Broekema daar over: 'Wij hopen dat de Wormerveerders net zo enthousiast zullen zijn als de winkeliers, de ondernemers en het nu al grote aantal deelnemers van de Zaanbochtrun. Kom gezellig kijken op de Zaanweg of een ander plekje aan het parcours en moedig de runners aan! Er is live muziek om de sfeer te verhogen. Het kan niet anders dan een feest worden in Wormerveer deze dag. Tot de 19e!'