'Fluiten leren door fluiten'

Dag voor scheidsrechters bij vv De Zouaven

[WEST-FRIESLAND] Ook voor de West-Friese voetbalclubs blijft het wekelijks puzzelen om een wedstrijd te voorzien van een scheidsrechter. Nog moeilijker is het een leidman/vrouw met wat meer kennis op het veld te krijgen.

Zaterdag 13 januari, vanaf 10.45 uur bij vv de Zouaven in Grootebroek, komen verenigingsscheidrechters en KNVB fluiters bij elkaar.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het team Westfrieslandcup van de scheidsrechtersvereniging. Het thema zal zijn: 'Fluiten leer je door fluiten'.

Doel is van elkaar leren. Vooral jonge clubarbiters kunnen er hun voordeel mee doen, zo meent de organisatie.

Op een speelse manier en met spelbeelden en een quiz komen in korte blokken onderdelen aan bod die het leiden van wedstrijden makkelijker en prettiger maken. Hoe bereid je je voor, welke afspraken met assistenten, hoe een wedstrijd managen en welke posities je in neemt en waarom. Docent en landelijk amateur scheidsrechter Gino D'Onorio vertelt ook hoe je KNVB scheidsrechter kan worden.

[ERVARINGEN DELEN] "De hele dag gaat alleen maar over scheidsrechters en alles wat bij onze hobby komt kijken", aldus Wiegert Kistemaker van team Westfriesland Cup in de uitnodiging aan alle scheidsrechters.

"Op deze themadag willen we vooral van elkaar leren en ervaringen uitwisselen. Fluiten is namelijk een ervaringsvak en wij willen graag onze ervaringen met jullie delen. Daarom hebben wij scheidsrechters uit de praktijk gevraagd om wat te komen vertellen."

De dag zal bestaan uit enkele korte blokken waarin een bepaald thema besproken wordt, zoals positie kiezen, samenwerken met assistenten en KNVB-scheidsrechter worden. De organisatie wil op een speelse, maar wel informatieve manier met elkaar in gesprek gaan met behulp van beeldmateriaal en een spelregelquiz.

[AANMELDEN] Deelnemers voor de scheidsrechtersdag kunnen zich aanmelden tot 8 januari met een mail naar covswf@gmail.com.

Op www.wfcup.nl is meer te vinden over het programma.