KDO overklast Stompwijk'92 en blijft in de race voor de nacompetitie

[DE KWAKEL] Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Foreholte mocht KDO 1 afgelopen zondag thuis aantreden tegen Stompwijk'92. Voor KDO gold deze middag één ding: winnen en hiermee de druk op de concurrenten voor de laatste twee nacompetitieplaatsen voor promotie opvoeren. De Kwakelaars slaagden in hun opzet en wonnen met 6-0.

Trainer Raymond de Jong kon in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in eigen huis niet beschikken over doelman Tobias Ravelli, verdediger Menno Lingeman en aanvaller Thomas Stevens. Van meet af aan nam KDO het initiatief in de wedstrijd en was het in de beginfase via Sven Vlasman (twee gevaarlijke kopballen) en Joeri Stange (afstandsschot net naast) dichtbij een snelle openingstreffer. In de 14de minuut viel alsnog de verdiende 1-0 van KDO toen Mathijs van Rijn onderkant lat binnenkopte, na een strakke voorzet van Jesse Stange.

[AFSTANDSCHOT] Hierna was Mathijs van Rijn tot twee keer toe dichtbij de 2-0 en stichtte ook Joeri Stange met een afstandsschot voor gevaar, maar gescoord werd er nog niet. In de laatste tien minuten voor rust meldde Stompwijk'92 zich voor het eerst voor het Kwakelse doel. De Stompwijkers, nog volop in strijd om nacompetitie voor degradatie te ontlopen, stuitten echter drie keer op doelman Jesper Oudshoorn. Met een 1-0 voorsprong voor KDO werd de rust bereikt.

In de tweede helft liet KDO zien dat het voetballend zeer goed voor de dag kan komen. Gecombineerd met veel strijd en passie had Stompwijk'92 nauwelijks iets in te brengen in De Kwakel. In de 51ste minuut verdween een vrije trap van Jim Klijn in één keer in de rechterbenedenhoek. De bal werd door iedereen gemist, inclusief de doelman van de gasten, waardoor de 2-0 een feit was.

[PUNTER] Acht minuten later brak Jesse Stange door aan de linkerkant van het veld (na een lange bal van Erik Verbruggen) en wist met een 'punter' de 3-0 voor KDO aan te tekenen. Toen in de 63ste minuut Jesse Stange, na een 'no look-pass' van Sven Vlasman, recht voor de keeper de 4-0 wist te maken, was het Kwakelse publiek in euforie.

De Stompwijkse verdediging had veelvuldig geen vat op het Kwakelse aanvalslust en KDO ging vrolijk door met scoren. In de 75ste minuut wist Jesse Stange zijn derde doelpunt van de middag te maken, toen hij binnenkopte uit een voorzet van Mathijs van Rijn, 5-0. Vier minuten later was het de buurt aan Mathijs van Rijn, die vanaf 11 meter (na hands van Stompwijk'92) raak schoot: 6-0. Met deze stand floot de lange en goed fluitende scheidsrechter Van den Berg een kwartier later af en boekte KDO een riante en overtuigende overwinning.

[ACHTERSTAND] Door deze driepunter blijft KDO volop in de race voor nacompetitie. Op de ranglijst staan de Kwakelaars nu derde met één punt achterstand op ROAC, dat komende zondag voor eigen publiek aan gaan treden tegen nummer tien Laakkwartier. KDO dient allereerst zelf in Den Haag te winnen van degradant GDA, waarna het volledig afhankelijk is van de standen op de andere velden. Het belooft een zeer boeiende ontknoping te gaan worden aanstaande zondag. Hopelijk kan KDO voor een verrassing gaan zorgen door zich te plaatsen voor de nacompetitie, de wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark Madestein.