• Ted Walker

'Misschien wordt de concurrentie nog wel nerveus'

VEENENDAAL De mannen en vrouwen van korfbalvereniging SKF hebben zaterdag een eenvoudige wedstrijddag gehad. Tegen De Hoeve was vooraf al duidelijk dat de punten in Veenendaal bleven en daarom kwam de 30-22 ook niet als verrassing. ,,Zij zijn dusdanig zwak, dat iedereen veel kansen tegen hen krijgt."

door Jeroen van der Veer

En daar lag ook direct de valkuil. Enkele spelers van SKF gingen daardoor te veel voor eigen succes. Desondanks gingen beide ploegen met een 15-7 tussenstand de rust in. ,,In de tweede helft was er een fase waarin we veel te veel doelpunten tegen kregen", baalde trainer Lion van Klooster. 

Toch werd niemand bij SKF nerveus en scoorden ook de Veenendalers vrolijk door. ,,Alleen we zijn nog niet in staat om 50 minuten lang de concentratie erbij te houden", was de kritische noot van de coach. 

Door de overwinning krijgt de goede serie met winstpartijen van SKF een vervolg. ,,Het verlies in de eerste twee speelrondes ga je nu voelen. Doodzonde. Maar goed, de komende vier duels willen we allemaal winnen. Het gaat niet gebeuren dat er iemand tegen ons kampioen wordt en misschien wordt de concurrentie nog wel nerveus...."