Oefenkooi voor Vitesse'22 open: ook voor bezoekers van buitenaf

[CASTRICUM] Vitesse '22 heeft een 'oefenkooi': een constructie waarin iedereen veilig kan (panna)voetballen. Kinderen en jongeren beleven er vaak urenlang plezier aan. De ingebruikname van de oefenkooi werd zondag groots gevierd. De weergoden deden er alles aan het feestelijke gebeuren op sportpark De Puikman te verstoren. Het ene moment was er een lekker zonnetje, het volgende moment een stortbui. Zodoende werd het programma iets aangepast en werd de wedstrijd van de mini's (6 tot 8 jaar) ingekort.

Aart Tóth

Iets later dan gepland maar niet minder feestelijk was het praatje van voorzitter Hans Kaandorp, die enkele leden een pluim gaf vanwege hun inzet om de voetbalkooi te verwezenlijken, zoals Gert Stoffels en Karin Schellevis. Zij zorgden onder andere voor de sponsoring via het Schipholfonds, Easy Lawn en Forte Kinderopvang. Die laatste organisatie gaat de kooi zelf ook gebruiken. Forte runt namelijk een sport-bso (buitenschoolse opvang) op De Puikman.

[START] Reeds februari 2016 werd de wens voor een voetbalkooi serieus opgepakt door de vereniging en in het bijzonder Gert Stoffels en Karin Schellevis. Zij bogen zich over ontwerp, plek, uitvoering en ondergrond. "Dat was in z'n totaliteit een zware bevalling met vele voorwaarden en discussies over wel of niet kunstgras, gezien de landelijke discussie", volgens Gert Stoffels. Voorzitter Hans Kaandorp benadrukte dat ook nog even: "We zijn blij met de bijdrage van het Schipholfonds in de totale kosten van 50.000 euro en zullen dan ook niet klagen als er af en toe een vliegtuig te laag overvliegt". Datzelfde is van toepassing op Forte, die veel gebruik gaat maken van de voetbalkooi. "Dat was ook een van de voorwaarden bij de bijdrage uit het Schipholfonds, de voetbalkooi moet op elk moment van de dag te gebruiken zijn, niet alleen voor Vitesse maar ook voor bezoekers van buitenaf. Vandaar dat het sportpark altijd open is en zelfs bereikbaar vanaf de Beverwijkerstraatweg", aldus Gert Stoffels.

[IN GEBRUIK] Na een kort woordje van wethouder sport Rob Schijf kon de openingshandeling worden voortgezet met het doorknippen van het lint door oud Vitesse'22 speler Teun Koopmeiners, die intussen in de selectie van AZ in Alkmaar zit. Vervolgens was het tijd voor de onthulling van de naam van de voetbalkooi. Die wordt 'Bakkerspleintje' vanwege een grote bijdrage van de detailhandel en horeca op dat plein. Aansluitend, met nog steeds een waterig zonnetje, was er een demonstratie in de voetbalkooi van twee freestyle voetballers Hugo Vliese en Hendrik Ploegaert, die met hun capriolen zo het toneel of circus in kunnen. Al met al een topmiddag bij Vitesse'22, die net voor de volgende regenbui werd afgesloten in de bestuurskamer met een gigantische gesponsorde taart van de Roset. Een taart in de Vitesse-kleuren uiteraard.