• Ted Walker

Botic van de Zandschulp kan ritme opdoen op zomers NK

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp uit Veenendaal kan deze zomer al een gooi doen naar een nieuwe nationale titel. Het NK wordt namelijk dit jaar niet in de winter gehouden, maar in de zomer zodat tennissers ritme kunnen opdoen voor het naderende wedstrijdseizoen.

Botic van de Zandschulp verraste in 2016 met de nationale titel door in de NK-finale Robin Haasse te verslaan. Afgelopen editie verloor Van de Zandschulp, toen als eerste geplaatst op het NK, in de finale van Tim van Rijthoven.

GRAVEL Om de Nederlandse tennissers wedstrijdritme te laten opdoen, organiseert de KNLTB later deze maand al een NK. Normaal gesproken worden de Nederlandse kampioenschappen in december in een hal gehouden. In de aanloop naar de hervatting van het internationale tennisseizoen vindt van 27 juli tot en met 1 augustus op de gravelbanen van het nationale tenniscentrum in Amstelveen al een NK plaats voor mannen, vrouwen en dubbels.

WEDSTRIJDRITME ,,Deze editie van de NK geeft de spelers de mogelijkheid om weer wedstrijdritme op te doen als voorbereiding op de herstart van het wedstrijdseizoen", zegt directeur Jacco Eltingh van de bond. ,,Tegelijkertijd willen we met de organisatie van dit evenement op de banen van ons Nationaal Tennis Centrum alle tennisfans weer laten genieten van toptennis in Nederland."

LIVESTREAM Vanwege de coronamaatregelen kan de KNLTB slechts een beperkt aantal toeschouwers ontvangen. De bond zendt daarom de partijen via een livestream uit. De mannen spelen in het enkelspel net als op de grandslamtoernooien om drie gewonnen sets (best-of-five), de vrouwen om twee (best-of-three). In augustus wordt het internationale seizoen hervat, op 3 augustus voor de vrouwen en twee weken later voor de mannen.