• Pixabay

CooL: Intensief werken aan een gezondere leefstijl

VEENENDAAL Wil jij afvallen maar weet je niet hoe? Met de gecombineerde leefstijlinterventie van CooL ga je werken aan een gezonde leefstijl door middel van voeding en beweging. In april start een nieuwe groep in Veenendaal en er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Vanaf 2019 wordt gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor volwassenen met overgewicht vergoed door de basisziektekostenverzekering. In deze twee jaar durende CooL interventie werken deelnemers aan gezond eten en hun leefstijl om zo een duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen. Het doel is om overgewicht te verminderen.

VOORWAARDEN Om in aanmerking te komen voor het CooL interventieprogramma moet je overgewicht hebben (BMI van 25-30) en verhoogd risico hebt op diabetes of hart-en vaatziekten of ernstig overgewicht hebben (BMI van >30); voldoende motivatie hebben om aan je gewicht te werken en een tweejarig traject aan te gaan; en je moet 18 jaar of ouder zijn.

VOOR ALTIJD Het is dus geen snelle afvalcursus, maar een programma van twee jaar. Het doel is om een leefstijl aan te meten die je voor altijd vol kunt houden. Naast voeding wordt namelijk ook naar bewegen, slaapritme en ontspanning gekeken. De kosten voor dit programma worden vergoed door jouw ziektekostenverzekeraar.

AANMELDEN Ben jij 18 jaar of ouder en wil je werken aan jouw overgewicht? Ga dan het gesprek aan met jouw huisarts. Een huisarts of praktijkondersteuner kan jou aanmelden. Kijk voor meer informatie op de website van Sportservice Veenendaal.