• René Westenberg
  • René Westenberg

Frisbeetoernooi voor scholieren in krokusvakantie

VEENENDAAL Zin om lekker te sporten tijdens de voorjaarsvakantie? Op dinsdag 25 februari wordt er een frisbeetoernooi voor basisschoolleerlingen gehouden in sporthal de Vallei. Een mooie kans om kennis te maken met Ultimate Frisbee en lekker een ochtend te sporten.

Frisbee gooien. Hard rennen. Je tegenstander te slim af. Frisbee vangen in het eindvak en scoren voor je team. High-fives! Dat is Ultimate Frisbee. Een teamsport voor stoere jongens en meiden. Er wordt zonder scheidsrechters gespeeld. Alles draait om fair play. Frisbee is een relatief onbekende sport maar wordt al jaren gespeeld door de Veenendaal Tijgers in de Nederlandse competitie en ook op het EK en WK.

Het toernooi wordt voorafgegaan door een korte clinic waarin de kinderen een frisbee leren gooien en de eenvoudige spelregels krijgen uitgelegd. Tijdens het toernooi krijgen de kinderen in het veld hulp van ervaren frisbeespelers.

Het toernooi wordt gespeeld door teams van groepen 4 en 5 en door teams van groepen 6, 7 en 8. Het toernooi start om 10.00 duurt tot circa 13.00 uur. De deelname is gratis. Geef je op als team van vier tot zeven spelers of individueel. Dat kan via je school of door een mailtje te sturen aan janmaurits@veenendaaltijgers.nl

Meer informatie over Ultimate Frisbee vind je op www.veenendaaltijgers.nl en www.frisbeesport.nl