• Ted Walker

Goed nieuws: verdere versoepelingen bij zwembad De Vallei

VEENENDAAL Ook jongeren van 12 tot en met 17 jaar kan vanaf maandag 6 juli recreatief zwemmen in zwembad De Vallei in Veenendaal. Het is een van de versoepelingen die aanstaande maandag ingaan.

Sportservice Veenendaal en zwembad De Vallei volgen de richtlijnen van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de Zwembadbranche. Op basis van deze richtlijnen kondigen ze de volgende verruimingen aan vanaf maandag 6 juli:

- Kinderen van 8 tot en met 17 jaar zijn welkom voor recreatief zwemmen. Zij hoeven geen afstand te houden.

Kinderen tot en met 17 jaar hoeven zich niet in te schrijven. Legitimatie is verplicht, zonder legitimatie kun je niet naar binnen. Koop je een los kaartje, dan moet je je contactgegevens invullen. Geen contactgegevens is niet zwemmen. Kijk hier voor de openingstijden tot en met 19 juli. De openingstijden voor de zomervakantie kun je hier vinden.

- Tijdens recreatief zwemmen voor 8 tot en met 17 jaar mogen in totaal 50 ouders als begeleider mee naar binnen. Zij mogen niet zwemmen. Inschrijven is verplicht, toegang kost 2,50 euro.

Gebleken is dat sommige ouders graag zelf toezicht houden op hun kind(eren). ,,Wij begrijpen dat goed en hebben daarom per dag ruimte voor vijftig ouders. Zij mogen op inschrijving naar binnen. Meer kan helaas nog niet, door de handhaving op de 1,5 meterregel. De entree voor deze ouders is €2,50. Het is voor hen niet mogelijk om te zwemmen. Ouders kunnen hier inschrijven via Pay n Plan", aldus Sportservice Veenendaal.

- Gezinszwemmen wordt uitgebreid voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar.

Gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar kunnen gezinszwemmen. Dit gebeurt op inschrijving, en daarbij schrijven de ouders zich afzonderlijk in. Er kunnen maximaal 100 ouders tegelijk binnen zijn. Meerdere kinderen per ouder is wel toegestaan, kinderen boven de 12 jaar echter niet. Ouders moeten zich verplicht legitimeren, en dat geldt ook voor kinderen vanaf 8 jaar. Kijk hier voor de openingstijden voor gezinszwemmen.

Sportservice Veenendaal heeft de richtlijnen voor het zwembad ook online staan en op die website zijn ook veelgestelde vragen te vinden.