• Sportservice Veenendaal

Olympic Moves terug in Veenendaal

VEENENDAAL De Olympic Moves komen opnieuw naar Veenendaal. Honderden middelbare scholieren strijden op vrijdag 14 februari en donderdag 19 maart om een plaats in de Olympic Moves-finales op sportcentrum Papendal. De Olympic Moves is een sportcompetitie voor scholieren van middelbare scholen en met veel verschillende sportdisciplines. De Veenendaalse organisatie is in handen van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV), Het Perron, het Rembrandt College en namens Sportservice Veenendaal van Team Veenendaal.

De organiserende scholen kijken reikhalzend uit naar de regiofinales. ,,We werken als Veenendaalse scholen samen om dit grote sportfestijn te organiseren", aldus Robbin Beukhof (Rembrandt College). ,,Ik vind het heel inspirerend om op deze manier onze jeugd te kunnen laten sporten."

Olympic Moves laat scholieren tussen 12 en 19 jaar kennismaken met verschillende vormen van sport en het plezier dat bij samen sporten hoort. Volgens de Olympische traditie is deelnemen belangrijker dan winnen, maar de jonge sporters willen toch graag een plaats voor de finaledag bemachtigen. Die finale vindt plaats in het sporthart van Nederland, sportcentrum Papendal. Tijdens de finaledag komen maar liefst zesduizend jongeren in actie.

1500 DEELNEMERS Om die finales te bereiken moeten de sportploegen goed presteren tijdens de regionale finales, die verdeeld over tien plaatsen in Nederland worden gehouden. Tijdens de regionale finales treft een groot aantal scholen elkaar. Daar worden de finaleplaatsen betwist. Eén van die regionale finaledagen is in Veenendaal. Het is de tweede keer dat de Veenendaalse middelbare scholen samen deze kar trekken. In 2019 had 'Veenendaal' ruim 1500 deelnemers.

Linda van de Wetering (Het Perron): ,,Het is zo gaaf om die jongens en meisjes zo lekker fanatiek, maar ook ongedwongen, bezig te zien. Ik geniet daar echt van." Robert-Jan van Wiggen (CLV) vult aan: ,,Een van de leuke bijkomstigheden van deze regiofinales is dat de deelnemende scholen uit de wijde regio komen. Dat geeft het gevoel van saamhorigheid nog meer glans."

ZAALVOETBAL In Veenendaal worden op vrijdag 14 februari de regiofinales zaalvoetbal gespeeld in de sporthallen West en De Vallei. In tegenstelling tot de andere sporten binnen Olympic Moves, kent het zaalvoetbal na de regionale finales een halve finale als tussenronde om tot het gewenste aantal finalisten tijdens The School Final te komen. De competitie staat open voor jongens- en meisjesteams.

BUITENSPORTEN Op donderdag 19 maart is het de dag voor de meeste buitensporten. In Veenendaal is het aanbod atletiek, floorball (Sporthal Oost), hockey, softbal, ultimate frisbee en voetbal. De wedstrijden vinden plaats op de sportparken De Groene Velden en Spitsbergen.

Sportservice Veenendaal faciliteert de Olympic Moves in Veenendaal, waarbij Team Veenendaal mede-organisator is. Sjoerd van Stokkum: ,,Olympic Moves is echt meer dan een schoolsportdag voor middelbare scholieren. Uiteindelijk gaat het toch om de medailles."

De toegang tot de Veenendaalse sportaccommodaties is tijdens de Olympic Moves gratis. Meer informatie over Olympic Moves en het programma staat op www.kvlo.nl/olympicmoves