• Sportservice Veenendaal

Olympic Moves zaalvoetballers trappen af in Veenendaalse sporthallen

VEENENDAAL In Sporthal West en De Vallei beginnen vrijdag 14 februari de Olympic Moves met de voorrondes van de zaalvoetbalcompetitie. Doordat er zoveel aanmeldingen waren, kent deze competitie een voorronde, halve finale en de uiteindelijke finaledag op het Nationaal Sportcentrum in Papendal. In de gemeente Veenendaal strijden zes scholen om een ticket voor de halve finale. 

door Jeroen van der Veer

Olympic Moves laat elk jaar scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen.

In Nederland doen 350 middelbare scholen mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. In Veenendaal trappen vrijdagmorgen om 9.15 uur de zaalvoetballers af. Leerlingen van de klassen 1 en 2 spelen hun poulewedstrijden (15 minuten per wedstrijd) in Sporthal De Vallei, terwijl gelijkertijd in Sporthal West de leerlingen van de klassen 3 en 4 hun partijtjes voetballen.

ZES SCHOLEN De laatste wedstrijden zijn rond 14.30 uur afgelopen. Behalve de Veenendaalse scholen Christelijk Lyceum, Het Perron en het Rembrandt College doen ook de scholen Meerwaarde en Johannes Fontanus College uit Barneveld mee, evenals ISK Het Streek uit Ede.

GROOT AANBOD Het zaalvoetbal is de aftrap voor een nieuw Olympic Movesseizoen, waarbij de lokale organisatie in handen is van sportdocenten van het CLV, Het Perron en het Rembrandt College, in samenwerking met Sportservice Veenendaal. Dit seizoen wordt in Veenendaal vervolgd op donderdag 19 maart met de dag voor de meeste buitensporten. In Veenendaal is het aanbod atletiek, floorball (Sporthal Oost),  hockey, softbal, ultimate frisbee en voetbal. De wedstrijden vinden plaats op de sportparken De Groene Velden en Spitsbergen. De toegang tot de wedstrijden in het kader van Olympic Moves is gratis.