• Erwin van Veldhuizen
  • Erwin van Veldhuizen

Politie rukt massaal uit voor vechtpartij bij Sportpark Panhuis

VEENENDAAL De politie is zaterdagavond rond de klok van 19.00 uur met minimaal negen eenheden naar Sportpark Panhuis gegaan voor een vechtpartij. Ook een opgeroepen ambulance kwam bij de parkeerplaats van DOVO en GVVV. 

door Jeroen van der Veer

,,Er is door een grote groep personen gevochten", laat de politie weten. ,,Wij hebben moeten optreden om de orde te herstellen. De politie is nog aanwezig om onderzoek te verrichten."

Het is onduidelijk wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest. Door diverse ooggetuigen wordt gezegd dat supporters van GVVV met elkaar op de vuist zijn gegaan, terwijl anderen zeggen dat het een conflict was tussen de supporters van DOVO en GVVV. 

,,Het klopt dat er een supporter van ons gewond is geraakt", aldus Erwin Gerritsen, hoofd beveiliging van GVVV. ,,Het is mij niet bekend hoe erg hij verwond is, maar volgens mij moest hij niet met de ziekenauto mee. Wat er verder precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Er hangen camera's, dus hopelijk heeft de politie daar iets aan. Zij hebben de zaak in onderzoek."

Ook bij DOVO is het nog onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld, laat Johan Blad (persvoorlichter van DOVO) weten. ,,Er gaan verschillende verhalen. Wat ik wel weet is dat het nu rustig is en dat de politie gaat uitzoeken wat de aanleiding was."