• NOC*NSF

Topsporters willen jeugd inspireren en motiveren

VEENENDAAL Iedereen wordt het plezier van sport gegund. Juist die jongeren die nu minder de kans krijgen, verdienen het om volop te kunnen sporten en bewegen en te genieten van een gezonde leefstijl.

Dat is de missie van de Gezonde Generatie. In de samenwerking van twintig gezondheidsfondsen, NOC*NSF en de Nederlandse Loterij wordt een concreet programma ontwikkeld voor een gezonde actieve leefstijl. Alles met het doel dat Nederland in 2040 de gezondste generatie van de wereld heeft.

OLYMPIC MOVES In deze samenwerking worden onder meer aansprekende sporters met en zonder beperking vanuit TeamNL ingezet om alle jongeren te inspireren, belonen, helpen en motiveren om het beste uit zichzelf te halen en hun dromen na te jagen. De Gezonde Generatie zal bijvoorbeeld Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie in het voortgezet onderwijs waarvan vorig jaar de halve finales in Veenendaal gehouden werden en waarvan dat ook dit jaar gepland was, helpen versterken en verbreden. Er komt naast sport ook aandacht voor voeding en mentale gezondheid.

GEZONDER LEVEN Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: ,,We gaan samen activiteiten ontwikkelen die ervoor zorgen dat jongeren meer gaan sporten en bewegen en gezonder gaan leven. Niet omdat het moet, maar omdat ze dat zelf willen. Ook gaan we een bijdrage leveren aan een gezonde omgeving, waarin jongeren worden verleid en geholpen om de gezonde keuzes te maken. Met de inzet van de Nederlandse sport, de paralympische en olympische helden gaan wij samen optrekken voor die gezondste generatie in 2040."

Sporters van TeamNL willen graag een inspiratie zijn en daarom maakte NOC*NSF onderstaande video.