• Het Raadhuisplein was eerder al het toneel voor het Europees Jeugdkampioenschap Ultimate Frisbee.

    Sportservice Veenendaal

Wielerklassieker krijgt een nieuwe startlocatie

VEENENDAAL De Veenendaal Veenendaal Classic start dit jaar vanaf een nieuwe locatie. Zowel op 8 mei met de vrouwenkoers als 9 mei met de mannenkoers start de wielerklassieker vanaf het Raadhuisplein. De nieuwe centrale startlocatie past goed bij de nieuwe insteek van de klassieker en is in goed overleg gekozen door de gemeente Veenendaal, Winkelstad Veenendaal, de warenmarkt en de organisatie van de Veenendaal-Veenendaal Classic. 

door Jeroen van der Veer

De startlocatie was dit jaar onderwerp van gesprek; enerzijds ligt een prominente zichtlocatie middenin het centrum voor de hand. Anderzijds valt dit jaar de wielerklassieker in het weekend van Moederdag en dat is voor de winkeliers en de warenmarkt een belangrijk weekend.

Na zorgvuldige afwegingen en in goed overleg met Winkelstad Veenendaal, waarin besturen van winkeliersverenigingen, pandeigenaren en horeca vertegenwoordigd zijn, is uiteindelijk gekozen voor de startlocatie aan het Raadhuisplein. Voor zowel ondernemers in het centrum als de organisatie en gemeente Veenendaal is dit een goede locatie. 

,,De klassieker is een geweldig wielerevenement met een grote historie waar we als Veenendaal trots op mogen zijn", aldus André Homma, bestuursvoorzitter van de Veenendaal-Veenendaal Classic. ,,We willen met de koers niet alleen een mooi sportevenement neerzetten, maar ook positieve impact creëren op Veenendaal en haar omgeving."