• www.pixabay.com

Zaterdag eerste competitieduel voor Veenendaalse vereniging

VEENENDAAL Na weken zonder wedstrijden mag het aanstaande zaterdag weer; de Veenendaalse honk- en softbal club (VHC) Blue Socks kan aan de bak. Al langer waren er vragen of én wanneer de honkbalcompetitie gestart ging worden en dinsdagavond kwam daar opeens duidelijkheid. Aanstaande zaterdag mogen de mannen van Blue Socks een uitwedstrijd in Utrecht spelen. ,,Tja, de bond... het is een lachertje."

door Jeroen van der Veer

Aan het woord is Jean Marc Pisters, de voorzitter van de vereniging. Natuurlijk staat óók hij te popelen om zijn leden weer te zien beginnen, maar vreemd ging alles wel. Uit het niets ontving men dinsdagavond een berichtje en staat aanstaande zaterdag alweer een wedstrijd op de agenda. ,,Laat ik maar niet te veel zeggen. Het is gewoon vreemd hoe alles gegaan is."

Hiermee doelt hij ook op het gegeven dat de competitie wél wordt afgetrapt en dat na het tweede duel de zomerstop begint. Toch is er geen reden tot boosheid en/of onvrede. De coronacrisis is de vereniging vrij goed doorgekomen en daardoor kan het straks probleemloos aan de start van de competitie beginnen. 

TRAINING EN OVERLEG ,,Vanaf mei, het moment dat het met afstand weer mocht, zijn we alweer in training", aldus Pisters. ,,We hebben altijd goed overleg gehad met Sportservice Veenendaal en alle protocollen gevolgd. Niemand van onze vereniging is besmet geraakt en daar ben ik zeer content mee."

VEELZEGGEND Ook financieel heeft Blue Socks geen harde klappen gekregen. Zo ontving het subsidie van de overheid en werd de huur van de velden kwijtgescholden. ,,Daarnaast hebben wij de leden gevraagd de contributie door te laten lopen en dat heeft iedereen gedaan. Dat is veelzeggend over deze club; in Veenendaal heb je misschien grote voetbalclubs en een grote atletiekvereniging en lijken we daardoor klein, maar in het honkbalwereldje zijn wij één van de grootste. Wij zijn geen enkel lid kwijtgeraakt, sterker nog... we kregen er zelfs nieuwe leden erbij."

Wij zijn geen leden kwijtgeraakt, sterker nog: we kregen er nieuwe leden bij

RAAR Het eerste team van de honkballers speelt zaterdag haar eerste officiële wedstrijd weer, uit bij Domstad Dodgers 2. Een week later vervolgens nog eentje, thuis tegen Almere'90 4. Daarna is het zomerstop. Bij het softbal ligt dat anders; zij hebben slechts een zomerstop van één week. Opmerkelijk, vindt ook Pisters. ,,Maar zoals ik zei: ik zal daar in de media niet te veel over zeggen. Heel honkballend en softballend Nederland vindt het raar gaan.... Hoe dan ook; het is mooi dat we als vereniging sterk uit de coronacrisis lijken te komen en dat het financieel ook goed gaat."

Blue Socks komt in de derde divisie F uit tegen Domstad Dodgers 2, Almere'90 4, Eagles uit Deventer, Falcons uit Lelystad, Houten Dragons, Nieuwegein Diamonds, WSB 2 uit Apeldoorn, Wyck Lions en Moorfielders uit Ede. Wanneer de overige wedstrijden gespeeld worden, is nog niet bekend. Er is sowieso geen promotie en/of degradatie mogelijk dit seizoen. Er worden negen innings per wedstrijd gespeeld.