• Ted Walker

Bizarre wending in promotie-soap: 'De Merino's alsnog naar eerste klasse'

VEENENDAAL De soap die de titel 'promotie naar de eerste klasse' heet, krijgt een bizarre wending. De Merino's ontving vanmorgen een mailtje dat zij niet waren gepromoveerd, maar donderdagavond ontving het een telefoontje dat het wél naar de eerste klasse gaat.

door Jeroen van der Veer

Het is allemaal nog moeilijk te volgen, weet men ook bij de voetbalclub uit Veenendaal. Meerdere bestuursleden en belanghebbenden hebben donderdag meermaals contact gehad met de KNVB en daar was bij de bond niet iedereen even blij mee. Toch bleek dit niet zonder reden.

EERST ZWART OP WIT ,,De KNVB had niet helder dat DFS uit de eerste klasse ging, is mij zojuist verteld", aldus bestuurslid Jeffrey Hommes. ,,Ik ben net gebeld en daarin is mij verteld dat we wél gepromoveerd zijn. Toch durf ik nog niet blij te zijn. Ik wil het eerst zwart op wit hebben en mij is gezegd dat dit vrijdag gebeurd."

Op de vraag of Hommes niet het gevoel heeft of iemand een grap met De Merino's uithaalt, is hij duidelijk. ,,Nee, dat denk ik niet. Die persoon van de KNVB wist bepaalde details. Ik ga er dus vanuit dat het klopt, maar zoals gezegd: juichen durf ik nog niet."

In de groeps-app van De Merino's gaat het ook goed los. ,,Typisch De Merino's", is bijvoorbeeld een van de opmerkingen die wordt gemaakt. En tja... zo is het ook. Bij De Merino's is het nooit saai. Dat blijkt tijdens deze soap opnieuw.