• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

De lach is weg bij dolend Veenendaal: 'We moeten naar onszelf kijken'

VEENENDAAL De spelers van de winnende ploeg vroegen het zich na afloop ook af: waar is de lach bij voetbalvereniging Veenendaal? Na de nederlaag op eigen veld tegen Advendo'57 dropen de spelers van de plaatselijke voetbalvereniging voor de zesde keer op rij af met een nederlaag op zak. Het lek is duidelijk nog niet boven... 

door Jeroen van der Veer

Voorafgaand aan de wedstrijd werd gedacht dat Veenendaal zaterdagmiddag de negatieve reeks kon doorbreken. Advendo'57 moest dan wel verslagen worden, maar vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de ploeg van Habib al Mohsinawi een moeilijke middag kreeg. Ballen over vijf meter kwamen niet aan, de keeper werd niet tot nauwelijks getest en er was geen spelvreugde.

ZIJNET Toch was de eerste grote kans voor Gert Jan Snijders. De aanvaller omspeelde de doelman, maar schoot voor een leeg doel de bal met zijn chocoladebeen in het zijnet. Die kans was misschien wel typerend voor de fase waarin de thuisploeg zit. De simpelste dingen mislukken en het zit de Veenendalers op sommige momenten ook niet mee.

ACHTERSTAND Direct na de onderbreking kwam Advendo'57 -op dat moment- verdiend op voorsprong. Na een aanval over links, kon een aanvaller vogeltje vrij aanleggen in de vijandelijke zestien. ,,Hij kon volgens mij zelfs nog even hooghouden", baalde verdediger Sven van Asselt na afloop. 

GEEN TEAM Na de 0-2, een kwartier voor tijd, begon Veenendaal aan een slotoffensief maar verder dan de 1-2 van Jorino Klein kwam de ploeg niet. ,,We zijn geen team", legde mandekker Van Asselt de vinger op de zere plek. ,,We accepteren niets van elkaar, zijn eilandjes en dan ga je geen wedstrijden winnen. Met z'n allen dachten we echt dat vandaag de negatieve spiraal doorbroken kon worden, maar je gaat nu met een klotegevoel twee vrije voetbalweekenden in."

ERG ZUUR Toch is er nog geen grote paniek, wil Van Asselt benadrukken. ,,Met deze groep wonnen we ook zes keer op een rij en hebben we zelfs eerste gestaan. Ik ben ervan overtuigd dat we weer in een goede flow kunnen komen, maar het is nu gewoon erg zuur. We moeten echt naar onszelf gaan kijken en niet naar anderen wijzen..."