• Jeroen van der Veer

De Merino's niet blij met definitief bericht van de KNVB

VEENENDAAL De KNVB heeft aan alle onzekerheid een einde gemaakt en aan De Merino's aangegeven dat zij niet gepromoveerd zijn. De ploeg uit Veenendaal deed een verzoek de plek van DFS over te nemen, maar dit gaat niet gebeuren.

door Jeroen van der Veer

Door het wegvallen van enkele clubs kwamen er in de eerste klasse diverse plekken vrij. De Veenendaalse club greep direct zijn kans en schreef naar de KNVB dat het graag een klasse hoger ingedeeld wilde worden. Met De Merino's deden ook andere verenigingen dat en daardoor moest de bond besluiten wie daadwerkelijk in de eerste klasse mogen gaan spelen.

Waar Burgum, Nieuwenhoorn en Valken'68 dinsdagmorgen allemaal goed nieuws ontvingen, bleef de telefoon bij De Merino's angstvallig stil. Toch bleef de club uit de tweede klasse hoop houden, want de plek van DFS leek nog niet te zijn vergeven. 

De club belde diverse keren met de voetbalbond en steeds kreeg de koploper uit de tweede klasse te horen dat het nog onduidelijk was. In conceptversies was hun naam wel terug te vinden in de eerste klasse en daarom hield De Merino's hoop. Toch kwam de KNVB donderdagmiddag om 12.00 uur met slecht nieuws: de tweede klasser uit Veenendaal promoveert niet naar een klasse hoger.