• Erwin van Veldhuizen

DOVO en GVVV duidelijk na vechtpartij: 'Wij distantiëren ons hiervan'

VEENENDAAL Voetbalverenigingen DOVO en GVVV zijn er niet achtergekomen wat er zich zaterdagavond allemaal heeft afgespeeld op de parkeerplaats van Sportpark Panhuis. De politie moest massaal uitrukken voor een vechtpartij waarbij meerdere gewonden vielen. ,,We kunnen niet duidelijk krijgen waardoor het conflict is ontstaan en wie er schuldig zijn."

door Jeroen van der Veer

Dat is de conclusie na het gesprek op maandagavond tussen afgevaardigden van beide besturen. Rond de klok van 19.00 uur ontstond er bij de fietsenstalling een conflict waarbij veel mensen zich gingen bemoeien.

Er werden volgens ooggetuigen rake klappen uitgedeeld, maar het is nog altijd onduidelijk wie hierbij betrokken was. ,,We hebben ook de beelden bekeken, alleen daarop kunnen we geen schuldige aanwijzen", aldus Erwin Gerritsen, hoofd beveiliging van GVVV. ,,Wij hebben de camerabeelden overgedragen aan de politie en wachten nu hun onderzoek af."

Er zullen dan ook geen sportparkverboden uitgedeeld worden. ,,Het is sowieso lastig omdat dit op openbaar terrein is gebeurd. We begrijpen dat de link tussen GVVV en DOVO wordt gelegd, maar beide verenigingen distantiëren zich hiervan."

Hoe de vechtpartij heeft kunnen gebeuren blijft dus een groot raadsel. Zowel DOVO als GVVV hopen dat het politieonderzoek meer duidelijkheid gaat geven. ,,Wel wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de politie een compliment te geven. Zij hebben enorm snel gehandeld en hebben erger voorkomen."