• Scott Calderwood is deze week begonnen aan zijn avontuur bij DOVO.

    DOVO

DOVO-trainer Calderwood: 'Ik ben geen wonderdokter'

VEENENDAAL Een uitdagend avontuur, zo noemt Scott Calderwood zijn aanstelling bij DOVO. De oefenmeester is aangenomen om te voorkomen dat de Veenendalers degraderen uit de derde divisie en heeft deze week voor het eerst stappen gezet op Spotpark Panhuis. ,,Er zijn nog veel wedstrijden te gaan en als iedereen voor elkaar door het vuur gaat, slagen wij in onze taak."

Jeroen van der Veer

De cijfers liegen er niet om. DOVO staat nog slechts een plek boven de hekkensluiter en vooral het aantal tegendoelpunten baart zorgen. Toch ziet de aangestelde Calderwood lichtpuntjes en wil hij zich vooral focussen op het goede. ,,Stel de club had slechts achttien doelpunten gescoord, dan had ik getwijfeld of ik deze job aan moest nemen. Maar we voetballen makkelijk, scoren en hebben gewoon een hele goede selectie. Er valt echt nog veel uit deze groep te halen."

VECHTEN Na een persoonlijk gesprek met de mensen binnen de vereniging wist Scott Calderwood dat hij de uitdaging graag aan wilde gaan. Echter was er nog een twijfelpunt: DOVO had drie kandidaten en moest een keuze maken wie de ontslagen Gert Kruys opvolgde.

,,Het telefoontje dat de keuze op mij viel, was dan ook een lekkere", aldus de ex-coach van onder andere DFS en FC Dordrecht. ,,Ik heb ook de geluiden gehoord en dingen gelezen over de huidige situatie bij DOVO, maar de persoonlijke gesprekken gaven mij een goed gevoel. We moeten geen medelijden hebben met onszelf. Wij hebben er zelf voor gezorgd dat we in deze situatie terecht zijn gekomen en nu moeten we mannen zijn en onszelf eruit vechten."

BIERTJE Zo sprak Calderwood met onder anderen Gert Kruys en Rob McDonald. ,,Dat zijn vrienden van mij en ze zeiden dat dit avontuur mij op het lijf was geschreven", aldus de 41-jarige, die afgelopen weekend alle spelers persoonlijk heeft opgebeld. ,,Ik kom nieuw bij deze groep en dus moet ik mijzelf bewijzen en voorstellen. Tijdens dat telefoontje ging het niet alleen over de doelstelling, want die is namelijk wel duidelijk. Maar ik heb vooral persoonlijke gesprekken gevoerd. Ik vind de mens achter de voetballer ook erg belangrijk."

Op deze manier werd het ijs alvast gebroken en probeert de oefenmeester zijn spelers dezelfde kant op te krijgen. Alles moet in het teken staan van lijfsbehoud. ,,Ik heb een hekel aan verliezen en wil alles winnen. Of dat nou met 1-0 of met 6-5 is, dat maakt mij echt niets uit. Het gaat om de punten. Als wij zes keer scoren en vijf tegendoelpunten krijgen, zou mijn keeper alleen niet zo blij zijn. Maar goed, na twee biertjes lacht hij er dan ook vast weer om."

De start van Calderwood bij DOVO wordt cruciaal. Zaterdag ontvangt men hekkensluiter ONS Sneek en de laatste wedstrijd voor de winterstop is tegen SteDoCo. ,,Elke wedstrijd is cruciaal", benadrukt de DOVO-trainer. ,,Maar win je de komende twee wedstrijden, dan kan de situatie er al heel anders uitzien. Dat moet iedereen beseffen. Hopelijk pakken we de punten met goed voetbal, maar momenteel kan ik ook leven met lelijke overwinningen."