• * Archieffoto

    Ted Walker

Grote zorgen bij DOVO na drama in Goes

VEENENDAAL In Zeeland is DOVO het zicht kwijtgeraakt op een plek in de middenmoot van de derde divisie. De ploeg van Scott Calderwood verloor met 1-0 van Goes en moet zich nu echt zorgen gaan maken. In het kalenderjaar 2020 werd uit twee wedstrijden nog geen punt gepakt en daardoor hijgt het degradatiespook steeds meer in de nek van de Veenendalers. 

door Jeroen van der Veer

In de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden, maar leek er geen doelpunt te vallen. Leek, want op slag van rust wist de thuisploeg te profiteren van een verdedigende fout en kwam er een 1-0 tussenstand op het scorebord. ,,Spelers moeten zichzelf echt in de spiegel gaan aankijken", was trainer Scott Calderwood na afloop duidelijk. ,,In deze fase kunnen we het ons niet permitteren half het duel in te gaan of je mannetje te laten lopen."

Direct na rust nam Kevin Schmidt de boodschap van zijn trainer om iets feller te spelen wel erg serieus. De aanvaller ging hard het duel in en ontsnapte aan de rode kaart. Met elf tegen elf ging DOVO met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar verder dan een goede mogelijkheid van Quincy Arends kwam de Calderwood-brigade niet. ,,Dit is een heel vervelende middag geweest. Het is leuk dat we goed in balbezit zijn, maar we krijgen zo knullig doelpunten tegen. Dat moet er echt uit."

Hierdoor ging DOVO met 1-0 onderuit en blijft het op de vijftiende plek staan in een competitie met zeventien ploegen. Bij winst was het gat met Goes verkleind en konden de Veenendalers denken aan een plek in de middenmoot. Dat zal nu (voorlopig) niet gebeuren en is het echt vijf voor twaalf voor DOVO.