• Erwin van Veldhuizen

GVVV haalt voormalig publiekslieveling van DOVO op bij DVS'33

VEENENDAAL Het is voetbalvereniging GVVV gelukt om Joshua Patrick te verleiden om weer terug te keren naar Sportpark Panhuis. De 33-jarige aanvaller maakte in de regio vooral naam door buurman DOVO te voorzien van flink wat doelpunten en dat hoopt de aanvaller van DVS'33 ook volgend seizoen bij GVVV te doen. ,,Ik snap dat deze overgang voor sommigen gevoelig ligt, maar deze uitdaging wil ik met beide handen aangrijpen."

door Jeroen van der Veer

Voordat de pijlsnelle aanvaller naar DVS'33 vertrok, was Patrick aanvoerder en publiekslieveling bij DOVO. Onenigheid met hoofdtrainer Gert Kruys zorgde ervoor dat hij vertrok naar de ploeg uit Ermelo, waar hij nu na één seizoen vertrekt.

AMBITIE Ook DOVO deed de afgelopen dagen een poging om Patrick weer terug naar Panhuis te halen, maar de aanvaller volgt zijn ambitie en wil weten waar zijn plafond ligt. ,,Ik heb bij DOVO en DVS'33 bewezen te kunnen scoren in de derde divisie en wil dit ook in de tweede divisie laten zien. Toen GVVV zich meldde, ben ik met ze in gesprek gegaan. Vanaf het eerste moment voelde het contact goed en ik geloofde in hun verhaal. Het plaatje klopt en ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur."

STINKENDE BEST Zo wordt de dertiger gezien als speler die in een tweespitsensysteem kan fungeren, maar ook vanaf rechts in een systeem met drie aanvallers. ,,Een klassieke rechtsbuiten ben ik niet", wil de Amsterdammer benadrukken. ,,Maar in het verleden heb ik vaak genoeg op de flanken gespeeld. Het klinkt cliché, maar mij maakt het niet uit waar ik word opgesteld. Ik wil gewoon spelen en zal voor het team altijd mijn stinkende best doen.

MOOIE HERINNERINGEN Dat hij door de overgang naar GVVV enkele mensen bij DOVO heeft moeten teleurstellen, vond Patrick geen gemakkelijke situatie. ,,Het is geen geheim dat ik het bij die club ontzettend naar mijn zin heb gehad. Die mensen daar zijn fantastisch en ik koester de mooie herinneringen. Maar zoals gezegd; GVVV acteert op het hoogste amateurniveau en nu ik dat nog aan denk te kunnen, wil ik dat ook meegemaakt hebben", sluit Patrick af.