• ZVC Veenendaal

KNVB komt met goed nieuws voor zaalvoetballers

VEENENDAAL Waar stiekem van gedroomd werd, is voor zaalvoetbalvereniging ZVC werkelijkheid geworden. Het ‘oude’ ZVC is ondanks een onvolledig seizoen- gepromoveerd en daardoor zal het tweede team van ZVC volgend seizoen in de hoofdklasse spelen. Het eerste team zal uitkomen in de topklasse.

door Jeroen van der Veer

FC de Heuvelrug en ZVC hebben de handen ineen geslagen en ondanks een onvolledig seizoen, blijft FC de Heuvelrug zijn plek in de topklasse houden. Doordat de twee zaalvoetbalverenigingen samengevoegd zijn, om het niveau van het zaalvoetbal in Veenendaal naar een nog hoger niveau te krikken, zal het ‘nieuwe’ van ZVC de plaats van FC de Heuvelrug overnemen. 

De KNVB heeft zaterdag laten weten dat het ‘oude’ ZVC is gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dat houdt in dat het tweede van ZVC aankomend seizoen een klasse hoger speelt dan werd gedacht. Dat is goed nieuws, want sinds FC de Heuvelrug én ZVC beiden verder gaan onder de naam ZVC Veenendaal hebben flink wat spelers zich aangesloten bij de club. 

Door het goede nieuws kan de gehele selectie op een hoog zaalvoetbalniveau acteren. Zo komt het eerste uit in de topklasse en het tweede in de hoofdklasse. Het derde team zal in de eerste klasse actief zijn en het vierde in de tweede klasse.