• Jeroen van den Berg

Nieuwe DOVO-spits wil Joshua Patrick doen vergeten

VEENENDAAL Vorig seizoen was Joshua Patrick bij DOVO de grote man en aankomend voetbaljaar zullen de ogen gericht zijn op Kevin Schmidt. Lange tijd waren de Veenendalers bezig om hem naar de club te lokken en toen een profavontuur niet doorging, besloot de spits toe te happen. ,,Ik wil meer dan achttien doelpunten maken."

Jeroen van der Veer

In de oefencampagne laat Schmidt al zien waarom diverse clubs hem probeerden te contracteren. Hij is snel, sterk, behendig en heeft ook een uitstekende loopactie. Daarnaast vallen ook zijn kopballen op: ,,Ik kan misschien wel beter koppen dan schieten", zegt de 25-jarige lachend. ,,Tja, ik ben dan wel klein... maar springen kan ik wel."

DOVO heeft hoge verwachtingen van hem en ook de supporters zullen kritisch zijn op zijn verrichtingen. Joshua Patrick opvolgen is dan ook geen eenvoudige opdracht, maar Schmidt is nuchter. ,,Het is heel bijzonder dat hij vorig jaar zo veel heeft gescoord. Voor mij is dat een mooie uitdaging. Ik weet wat ik kan en ik kan altijd wel een doelpuntje meepakken."

* Later volgt een langer artikel en een video met Kevin Schmidt & Simon van Zeelst.